Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Strawberry Field: Μια βόλτα στο παιδικό καταφύγιο του Τζον Λένον



Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, το Strawberry Field, το κέντρο φιλοξενίας παιδιών του Στρατού της Σωτηρίας κοντά στο σπίτι της παιδικής ηλικίας του Τζον Λένον στο Λίβερπουλ – το οποίο ήταν και η πηγή έμπνευσης για την κλασική επιτυχία των Beatles του 1967 Strawberry Fields Forever -, άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά στο κοινό.

 

Για δεκαετίες, μια τούβλινη περίμετρος και μια κόκκινη μεταλλική πύλη απαγόρευαν την είσοδο. Εδώ και λίγες μέρες, ωστόσο, οι πύλες άνοιξαν και ο Στρατός της Σωτηρίας μετέτρεψε το κτήριο σε κέντρο επίσκεψης που εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Τζον Λένον στο Λίβερπουλ.

 

 

 

«Κάθε επισκέπτης θα εισέλθει σε έναν κόσμο όπου «τίποτα δεν είναι πραγματικό», βυθιζόμενος στην εποχή του 1860 όταν το Strawbery Field ξεκίνησε ως βικτωριανή κατοικία πριν μετατραπεί από τον Στρατό της Σωτηρίας σε ασφαλές καταφύγιο, σπίτι για ορισμένους από τους κοινωνικά ευάλωτους νέους του Λίβερπουλ» σημειώνεται στον ιστότοτοπο.

«Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν, μέσω αρχειακών ταινιών, φωτογραφιών και χρονολογίων, τον κόσμο όπου ο Τζον Λένον έπαιξε ως παιδάκι και το τι συνέβαινε πίσω από τη φημισμένη κόκκινη πύλη».

«Ο Τζον Λένον βρήκε καταφύγιο εδώ όταν ήταν παιδί, κι αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να προσφέρουμε ανοίγοντας για τα καλά τις πύλες του Strawbery Field» δήλωσε, μιλώντας στο CNN, ο αξιωματούχος του Στρατού της Σωτηρίας, Άντονι Κότεριλ.

«Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το όραμα του Στρατού της Σωτηρίας και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για να γίνει μια πραγματική αλλαγή στις ζωές των νεαρών που θα μεγαλώσουν στα πολύτιμα χώματα του Strawberry Field» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αδελφή του Τζον Λένον, η Τζούλια Μπερντ.

Παρακολουθήστε παρακάτω το σχετικό video: