Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 23. Ιουλίου 2021

Στο φως βυθισμένο χωριό της ΙταλίαςΗ απόκοσμη εικόνα ενός καμπαναριού της εκκλησίας που αναδύεται από τη λίμνη Ρέσια στη βόρεια Ιταλία έγινε τόσο διάσημη που ενέπνευσε ένα βιβλίο και μια σειρά στο Netflix.


VIA REUTERS
 

Τώρα αποκαλύφθηκαν και πάλι τα ερείπια του γύρω χωριού, το οποίο βυθίστηκε εδώ και πάνω από 70 χρόνια.

Το χωριό Curon κάποτε είχε περίπου 900 κατοίκους που ζούσαν σε 160 σπίτια, αλλά πλημμύρισε το 1950 για να δημιουργηθεί ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

Αφού εντοπίστηκαν διαρροές, η λίμνη αποστραγγίστηκε προσωρινά για εργασίες επισκευής στη δεξαμενή, αποκαλύπτοντας ό,τι απομένει από το χωριό στην επαρχία του Νότιου Τιρόλου που συνορεύει με την Αυστρία και την Ελβετία.
Οι εργάτες άρχισαν να αποστραγγίζουν τη λίμνη πριν από λίγους μήνες και τον Απρίλιο, μετά την τήξη ενός στρώματος πάγου, η περιοχή ήταν εντελώς στεγνή.

Ακάλυπτοι σωροί από τούβλα και μπάζα και μερικά βήματα - είναι όλα όσα απομένουν από το παλιό χωριό Curon, το οποίο δάνεισε το όνομά του σε μια ιταλική σειρά τρόμου στο Netflix με βάση τη χαμένη πόλη.


VIA REUTERS/LUISA AZZOLINI
 

«Ήταν περίεργο για μένα να περπατώ ανάμεσα στα ερείπια σπιτιών, ένιωσα περιέργεια και θλίψη», δήλωσε η κάτοικος Λουκία Αζολίνι.
Τα ξενοδοχεία στην επαρχία παρέμειναν κλειστά για μήνες λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού, οπότε λίγοι άνθρωποι παρατήρησαν την επανεμφάνιση του Curon έως ότου οι επισκέπτες άρχισαν να επιστρέφουν στην περιοχή καθώς η Ιταλία χαλάρωσε τους κανόνες lockdown.


VIA REUTERS
 

Αλλά το αξιοθέατο δεν θα είναι εκεί για πολύ. Μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας άρχισε να ρίχνει νερό στη λίμνη πριν από μια εβδομάδα, και σε μερικές εβδομάδες θα είναι γεμάτη, αφήνοντας το χωριό βυθισμένο για άλλη μια φορά.