Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Στην Αρχαία Ολυμπία η Λίνα Μενδώνη και ο Χρήστος Στυλιανίδης



Στην Αρχαία Ολυμπία θα βρίσκονται η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, το Σάββατο 4 Ιουνίου, που θα πραγματοποιηθεί μεγάλη άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών. Τους Υπουργούς θα συνοδεύουν ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος της Κοινής Ομάδας Εργασίας των Υπουργείων Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης, καθηγητής του ΕΚΠΑ, Κώστας Καρτάλης, καθώς και τα μέλη της ίδιας ομάδας εργασίας, διευθυντές και στελέχη του ΥΠΠΟΑ.

Μετά την άσκηση θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη στην έδρα της ΠΕ Ηλείας, στον Πύργο, με συμμετοχή της Περιφέρειας, των Δημάρχων της περιοχής, όλων των συναρμόδιων φορέων (ΠΣ, ΕΛ.ΑΣ., Δασαρχεία κλπ.) καθώς και εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, προχωρούν φέτος σε μια σειρά δράσεων για την αντιπυρική θωράκιση έντεκα εμβληματικών αρχαιολογικών χώρων (Δελφών, Μυκηνών, Επιδαύρου, Μυστρά, Αρχαίας Ολυμπίας, Επικούρειου Απόλλωνα, Αρχαίας Μεσσήνης, Αφαίας Αίγινας, Ηραίου Σάμου, βυζαντινού κάστρου Πλαταμώνα και Σπαθών Ολύμπου). Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται καθαρισμοί εντός και πέριξ των χώρων, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους αντίστοιχους Δήμους, καθώς και ασκήσεις ετοιμότητας για οργανωμένη απομάκρυνση επισκεπτών.

Στην Αρχαία Ολυμπία, η Λίνα Μενδώνη θα πραγματοποιήσει, επίσης, αυτοψία στα έργα που υλοποιούνται από το ΥΠΠΟΑ για την ανάδειξη και αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου.