Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Σπύρος Μιχαλόπουλος: Ο σκηνοθέτης από τις «Αγριες μέλισσες» ανεβάζει παράσταση - Εναν ύμνο στη φιλία



Τι κι αν ο χρόνος του είναι εξαιρετικά περιορισμένος στα πλατό όπου εκτυλίσσεται το σήριαλ «Άγριες μέλισσες», ο σκηνοθέτης της σειράς Σπύρος Μιχαλόπουλος ανεβάζει παράσταση και στο θέατρο.

Είναι ο ένας από την πολυπρόσωπη ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες στις «Άγριες μέλισσες» την μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία της χρονιάς.
Ο σκηνοθέτης Σπύρος Μιχαλόπουλος, αγαπά εξίσου το θέατρο και για δεύτερη χρονιά παρουσιάζει μία διαφορετική, δοκιμασμένη και πετυχημένη παράσταση το «Tango Bar» του Περικλή Κοροβέση. Το βιβλίο του συγγραφέα και δημοσιογράφου κυκλοφόρησε το 1988 και η πλοκή του εκτυλίσσεται σ’ ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης τη δεκαετία του 1980. Το μπαρ είναι έτοιμο να κλείσει όταν εμφανίζεται ο Λάκης, ένας αποτυχημένος θεατρικός συγγραφέας. Η συζήτησή του με τον Φώντα, ιδιοκτήτη του μπαρ και αποτυχημένο ηθοποιό θα κρατήσει ως τα χαράματα. Οι δυο τους θα τσακωθούν, θ’ αγαπηθούν, θ’ ασκήσουν σκληρή κριτική ο ένας στον άλλο. Η σχέση τους θα περάσει από τρικυμίες, δηλαδή ό,τι ακριβώς συμβαίνει από τότε που ήταν παιδιά.

Πιο εύκολο οι «Αγριες μέλισσες» ή η παράσταση;
Αν είναι πιο εύκολη η τηλεόραση ή το θέατρο; Ο Σπύρος Μιχαλόπουλος απαντά αυθόρμητα στο iefimerida πώς το θέατρο είναι ένα ζωντανός οργανισμός. Στην τηλεόραση κάνεις γύρισμα, μοντάρεις, τέλος. Το θέατρο είναι κάθε βράδυ και κάτι διαφορετικό και μία άλλη παράσταση. «Με το που έφτασε στα χέρια μου το κείμενο, σκέφτηκα πολύ σοβαρά να το ανεβάσω και κάπως έτσι, ένα βροχερό βράδυ, συνάντησα τον Περικλή Κοροβέση. Η συνάντηση αυτή ήταν καθοριστική. Έφυγα από το σπίτι του πιο σίγουρος από ποτέ. Δουλεύοντας σκληρά με δύο αξιόλογους και ιδιαίτερους ηθοποιούς, τον Χρήστο Αυλωνίτη και τον Κώστα Κονταράτο, το Tango Bar φτάνει στην πρεμιέρα του» αναφέρει ο σκηνοθέτης.

Οσον αφορά στην επιτυχία των «Άγριων μελισσών» ο Σπύρος Μιχαλόπουλος τονίζει ότι είναι καθημερινοί άνθρωποι και οι ηθοποιοί του παίζουν απλά και φυσιολογικά. Το χωριό έχει όλο στηθεί για τις ανάγκες των γυρισμάτων, όπως και το εσωτερικό των σπιτιών.

Τηλεόραση, θέατρο, διαφημίσεις
Ο Σπύρος Μιχαλόπουλος είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης του Λοτζ (Πολωνία), καθώς και της Σχολής Κινηματογράφου Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου.

 

Ξεκίνησε το 1984 σαν βοηθός σκηνοθέτη, ενώ σύντομα πέρασε και στην παραγωγή.
Έως σήμερα έχει σκηνοθετήσει ταινίες, ντοκιμαντέρ, θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές, εκπομπές και διαφημιστικά σποτ. 

O σκηνοθέτης της «Πολυκατοικίας» στις «Αγριες μέλισσες»
Ενδεικτικά κάποιες από τις δουλειές του: η ταινία μεγάλου μήκους «Λούνα Μπαρ», σε σενάριο της Ειρήνης Λουκάτου, οι τηλεοπτικές σειρές  «Παρθένα Ζωή»-Antenna, «Ευτυχίας 22»- ΣΚΑΪ, «Πολυκατοικία»-Mega, καθώς και οι παραστάσεις «Ένα» της Ειρήνης Λουκάτου στο Θέατρο Ροές και «JORDAN» του Bufini-Reynolds. Την περασμένη σεζόν σκηνοθέτησε μαζί με τους Αλέξανδρο Πανταζούδη και τον Αντώνη Σωτηρόπουλο την καθημερινή σειρά μυστηρίου του Antenna «Η Επιστροφή», ενώ φέτος σκηνοθετεί τις «Αγριες Μελισσες» μαζί με τον Λευτέρη Χαρίτο και τον Σταμάτη Πατρώνη.

Μετά την περσινό, πρώτο κι επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων, ο Σπύρος Μιχαλόπουλος και ένα ντουέτο αξιόλογων ηθοποιών (Χρήστος Αυλωνίτης, Κώστας Κονταράτος) μεταφέρουν ξανά στη σκηνή του θεάτρου Άβατον τη μαύρη κωμωδία του Περικλή Κοροβέση, Tango Bar.
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι, τηλ.: 210 3412689 / Κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι τις 7 Μαρτίου