Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σε δημοπρασία ένα από τα σπανιότερα βιβλία του Σαίξπηρ



Ένα σπάνιο βιβλίο του 1623, η πρώτη συγκεντρωτική έκδοση των έργων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, για πρώτη φορά θα βγει στο σφυρί τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Christie’s.

Το βιβλίο, που ονομάζεται «Κωμωδίες, Ιστορίες και Τραγωδίες», και αναφέρεται συχνά ως «First Folio» αναμένεται να πουληθεί αντί 4 έως 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών. Ευρέως γνωστό ως First Folio, το βιβλίο είναι ένα από τα μόλις έξι γνωστά πλήρη αντίγραφα σε χέρια ιδιωτών.

Το First Folio περιέχει 36 θεατρικά έργα του Σαίξπηρ, ανάμεσά τους αρκετά (15) που δεν είχαν εκδοθεί ποτέ πριν χωριστά και ίσως να είχαν χαθεί χωρίς αυτό, όπως τα έργα «Μάκμπεθ», «Τρικυμία», «Όπως σας αρέσει». Τα έργα συλλέχθηκαν από φίλους του δραματουργού (1564-1616), μετά τον θάνατό του.

Το αντίγραφο που θα τεθεί σε δημοπρασία, θα εκτεθεί στο κοινό κατά τη διάρκεια περιοδείας αρχίζοντας από την προσεχή εβδομάδα στο Λονδίνο, προτού ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, στο Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο. Θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη για τη δημοπρασία στις 24 Απριλίου.

Το βιβλίο πωλείται από το Mills College, ένα ιδιωτικό κολέγιο θηλέων στο ‘Οκλαντ της Καλιφόρνιας.

Η τιμή ρεκόρ για ένα First Folio που πωλήθηκε σε δημοπρασία ήταν σχεδόν 6,2 εκατομμύρια δολάρια που καταβλήθηκαν το 2001, ανακοίνωσε ο Κρίστις.