Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Red Hot Chili Peppers: Αυτοβιογραφία του Flea



Από το πρώτο κεφάλαιο της αυτοβιογραφίας του, ο Flea καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να πει μια ιστορία δόξας της ροκ. «Το να είσαι διάσημος», εξηγεί, «δεν μετρά καθόλου».


 
 

Αντ’ αυτού, το βιβλίο του είναι μια ιστορία ενηλικίωσης, που περιγράφει μια χαοτική παιδική ηλικία γεμάτη διασκέδαση, κίνδυνο, ατυχή συμβάντα και χάος. Το συγκρότημα που τον έκανε megastar, οι Red Hot Chili Peppers, το συναντάμε  μόνο στις τελευταίες σελίδες του.


 
 

«Θεώρησα ότι αν έγραφα για τους Red Hot Chili Peppers, θα ήταν σαν εξαπάτηση» ανέφερε ο Αυστραλο-Αμερικανός, ιδρυτικό μέλος και μπασίστας του γκρουπ, στο BBC.


 
 

«Αλλά αν μπορούσα να γράψω ένα βιβλίο για την παιδική μου ηλικία που θα μπορούσε να υπάρχει με τα δικά της χαρακτηριστικά, χωρίς τη μπάντα, τότε άξιζε να γράψω ένα βιβλίο. Αυτή ήταν μία πρόκληση που έθεσα στον εαυτό μου», είπε.


 
 

Το αποτέλεσμα είναι το «Acid For The Children», μια συγκινητική και συχνά ξεκαρδιστική ματιά στα χρόνια που τον διαμόρφωσαν, από τα συντρίμμια του πρώτου γάμου των γονιών του και από την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία του πατριού του, έως τα χρόνια που περνούσε καπνίζοντας μαριχουάνα, κάνοντας κοπάνες από το σχολείο και πέφτοντας σε πισίνες.


 
 

Ο Flea τα πήγαινε καλά σε απρόβλεπτες καταστάσεις, αλλά αισθανόταν ότι δεν ταίριαζε στον πραγματικό κόσμο. «Έψαχνα την αγάπη στα πρόσωπα των ανθρώπων που έβλεπα στον δρόμο» γράφει.


 
 

Γεννημένος στη Μελβούρνη ως Michael Peter Balzary, ανέκαθεν θεωρούσε τον εαυτό του ως αουτσάιντερ, εξηγώντας: «αυτές οι ώρες που περνούσα με φανταστικούς φίλους ήταν ο Θεός που μιλούσε σε μένα και αν αυτός είναι όλος ο Θεός που υπάρχει, αυτό αρκεί».


 
 

Το 1967, ο πατέρας του, που εργαζόταν στο τελωνείο, πήρε μετάθεση στη Νέα Υόρκη, όπου μετακόμισε όλη η οικογένεια. Ζούσαν μια συνηθισμένη ζωή στα προάστια, μέχρι που η μητέρα του εγκατέλειψε τον μπαμπά του για να ζήσει με τον δάσκαλο κιθάρας που της έκανε μαθήματα.  «Πήγαμε να ζήσουμε με έναν εθισμένο στα ναρκωτικά τζαζ μουσικό, που ζούσε στο υπόγειο των γονιών του» ανέφερε ο Flea.