Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πωλείται κτίριο που φιγουράρει σε πασίγνωστο πίνακα



Το 1967, το περιοδικό «McCall» δημοσίευσε τον πίνακα του εμβληματικού αμερικανού ζωγράφου, Νόρμαν Ρόκγουελ «Stokbridge Main Street at Christmas (Home for Christmas)». Σήμερα, μετά από περισσότερα από 50 χρόνια, ένα από τα κτίρια που απεικονίζονται στον πίνακα τίθεται προς πώληση.

Έχει παραμείνει σχεδόν απαράλλαχτο, κι έτσι ο τυχερός αγοραστής θα μπορέσει να «εισέλθει», στην κυριολεξία, στον εικαστικό κόσμο του διάσημου ζωγράφου.

 

 

Ο Νόρμαν Ρόκγουελ έζησε και εργάστηκε στο Στόκμπριτζ, σ’ αυτή την μικρή πόλη στο δυτικό κομμάτι της Πολιτείας της Μασαχουσέτης. H πόλη φιλοξενεί, σήμερα, το Norman Rockwell Museum).

Όταν ζωγράφισε τον πίνακα Stokbridge Main Street at Christmas, απεικόνισε τον δρόμο με ονειρικό και τρυφερό τρόπο. Εκείνη την εποχή, στο κτήριο στον αριθμό 44 της Main Street στεγαζόταν ένα παλαιοπωλείο και μία ασφαλιστική εταιρεία, καθώς και το κατάστημα δώρων «7 Arts Gift Shop», το οποίο εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να πωλεί δίσκους και αναμνηστικά.

Πέντε δεκαετίες μετά, το εξωτερικό αυτού του τριώροφου βικτωριανού κτηρίου του 1870 μοιάζει σε σκανδαλιστικό βαθμό με την απεικόνισή του στον πίνακα.

 

«Το να πει κανείς ότι αυτή η ιδιοκτησία είναι εικονικό κτήριο είναι, απλώς, μια υποβάθμιση» δήλωσε, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Boston.com, ο Steven Weisz της εταιρείας William Pitt Julia B. Fee Sotheby’s International Realty.

«Μπορείτε να αγοράσετε αφίσες, φωτιστικά, ακόμη και στολίδια για χριστουγεννιάτικο δέντρο στα οποία αναπαρίσταται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό το κτίριο» πρόσθεσε.

Στα σίγουρα, όλα αυτά είναι φτηνά, αλλά αν κάποιος διαθέτει 1.795.00 δολάρια μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό κτήριο και όχι τις αναπαραστάσεις του.