Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πέθανε η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη



Η Ολυμπία Δουκάκη, η οποία είχε βραβευθεί με Όσκαρ για την ενσάρκωση του ρόλου της σαρδόνιας μεσήλικης μητέρας που συμβουλεύει την ξεροκέφαλη κόρη της για τα αισθηματικά της στη ρομαντική κομεντί Moonstruck (1987), πέθανε χθες Σάββατο σε ηλικία 89 ετών.

Ο αδερφός της, Απόλλων Δουκάκης, ανακοίνωσε την είδηση στο Facebook χθες, γράφοντας ότι «μετά από πολλούς μήνες με προβλήματα υγείας» η «αγαπημένη μου αδερφή, Ολυμπία Δουκάκη, πέθανε σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη».

Η Ολυμπία Δουκάκη είχε κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Moonstruck, μια ρομαντική κωμωδία του 1987 στην οποία έπαιξε την μητέρα της πρωταγωνίστριας την οποία υποδύθηκε η Cher, απέναντι στον Νίκολας Κέιτζ. Άλλες ταινίες περιελάμβαναν το «Look Who’s Talking» και την συνέχειά του, «Working Girl» και «Mr Holland’s Opus».

Ολυμπία Δουκάκη: "Εφυγε" η ελληνικής καταγωγής ηθοποιός που κέρδισε το... |  Πολιτισμός Ειδήσεις

Η Δουκάκη, που χειριζόταν μαεστρικά ρόλους που απαιτούσαν δηκτικό, ανέκφραστο χιούμορ, ήταν επίσης υποψήφια για βραβεία Emmy χάρη σε ρόλους που ενσάρκωσε σε τηλεοπτικές σειρές το 1991, το 1998 και το 1999

«Έπαιζα πάντα την μεγαλύτερη» είχε δηλώσει στους New York Times το 2004. «Νομίζω ότι είχε να κάνει με την φωνή μου».

Μεταξύ των αφιερωμάτων για τον θάνατό της, η Cher έγραψε στο Twitter: «Η Ολυμπία Δουκάκη ήταν μια καταπληκτική, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. Η Ολυμπία έπαιζε την μαμά μου στο Moonstruck και παρόλο που υποδυόταν μία γυναίκα που υπέφερε… όλη την ώρα μου έλεγε πόσο αγαπούσε τον Λούις, τον ‘όμορφο, ταλαντούχο σύζυγό της’. Της μίλησα πριν από 3 εβδομάδες. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπημένη».