Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Daria Nicolodi



Η Ιταλίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Daria Nicolodi, σύντροφος επί σειρά ετών του Dario Argento και μητέρα της Asia, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών.


 
 

Η Nicolodi υπήρξε μούσα του Argento καθώς σε δικές τις εμπειρίες και αναμνήσεις βασίστηκε το σενάριο του «Suspiria», το οποίο έγραψαν μαζί, και καθιέρωσε μια για πάντα τον φημισμένο Ιταλό σκηνοθέτη στις συνειδήσεις των σινεφίλ οπαδών του τρόμου.


 
 

Η κόρη της, Asia Argento, επιβεβαίωσε τον θάνατό της σε μία ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας: «Αναπαύσουν εν ειρήνη αγαπημένη μητέρα. Τώρα μπορείς να πετάξεις ελεύθερα με το υπέροχο πνεύμα σου και δεν θα χρειάζεται να υποφέρεις πια. Θα προσπαθήσω να συνεχίζω για τα αγαπημένα σου εγγόνια και για εσένα που ποτέ δεν θα ήθελες να με δεις τόσο στεναχωρημένη. Ακόμα κι αν χωρίς εσένα λείπει το έδαφος κάτω από τα πόδια μου και νιώθω πως έχω χάσει το μόνο μου πραγματικό σημείο αναφοράς. Είμαι κοντά σε όλους εκείνους που την γνώρισαν και την αγάπησαν. Θα είμαι πάντα η Aria σου».

 


 
 

«Έγραψα το ''Suspiria'' για τον Argento ... τίτλο, θέμα και σενάριο. Η έμπνευση προήλθε από μια ιστορία που η γιαγιά μου, Yvonne, μου έλεγε όταν ήμουν παιδί, μετά από μια εμπειρία που είχε σε μια ακαδημία υποκριτικής όπου ανακάλυψε ότι οι δάσκαλοι διδάσκουν τέχνες, αλλά και τη μαύρη μαγεία. Μου άρεσε πολύ αυτή η ιστορία της, περισσότερο από το ''Πινόκιο'' του Κολόντι, και όταν την είπα στον Dario ήταν φυσικό να την ερωτευτεί επίσης. Ήταν το πρώτο του βήμα από θρίλερ σε ταινίες φαντασίας-αλχημείας και το κάναμε μαζί» είχε πει η Daria Nicolodi για την ταινία «Suspiria».

 


 
 

Η Daria Nicolodi και ο Argento χώρισαν το 1985.