Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Παναγιώτη Λιαργκόβα



Μεταδόθηκε  διαδικτυακά μέσω facebook και youtube, από το βιβλιοπωλείο Ιανός τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου.

Τίτλος βιβλίου «Δέκα χρόνια κρίση, τρία μνημόνια και μία πανδημία»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟ…. κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Στις προκλήσεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας, αναφέρθηκαν, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Λούκα Κατσέλη (πρώην υπουργός) και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα για την ίδρυση Εταιρείας Διαχείρισης Ενεργητικού, για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ευρέως γνωστής ως Bad Bank).

Plan Β ζήτησε η κυρία Κατσέλη, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε ότι, όταν το 2013 – επί υπουργίας Στουρνάρα με τρικομματική κυβέρνηση -  ο Παναγιώτης Λιαργκόβας είχε γράψει ότι «το χρέος δεν είναι βιώσιμο» δέχθηκε εισήγηση να ζητήσει την παραίτησή του. «Υπάρχουν απόψεις, η οικονομία δεν είναι άσπρο μαύρο απάντησα και το τερμάτισα εκεί» κατέληξε.

Πιάνοντας το νήμα από την προ μνημονίων εποχή, ο συγγραφέας Παναγιώτης Λιαργκόβας, αφιερώνει το βιβλίο «στα παιδιά μας». Στους νέους που καλούνται σήμερα να χτίσουν το αύριο, ενώ καταθέτει τις προτάσεις του για την επομένη της πανδημίας. Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Λιαργκόβας διετέλεσε επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Καλωσορίζοντας τους ομιλητές, που μίλησαν για τις παθογένειες του χθες και απάντησαν στις προκλήσεις του αύριο, με έμφαση στην γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων από το ταμείο ανάκαμψης, η δημοσιογράφος Αλεξία Κουλούρη που συντόνισε την εκδήλωση σχολίασε: «Το βιβλίο μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Χωρίς να εξωραΐζει καταστάσεις και κυρίως χωρίς να χαρίζεται σε κανέναν», ενώ «περιγράφει το σημερινό τοπίο ως μεταπολεμικό».