Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου» – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής



Το τμήμα Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας σε συνεργασία με τα τμήματα Νεολαίας των Ομοσπονδιών Αμερικής-Καναδά, Ευρώπης, Ρωσίας, αλλά και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, προέβησαν στη διοργάνωση Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου (International Pontian Film Festival – IPFF).

Στόχος είναι να προβληθεί μέσα από μικρού ή μεγάλου μήκους ταινίες ο πλούσιος πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου.

«Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχετε κάνει μια ταινία για την ελληνοποντιακή κληρονομιά μας και τον πολιτισμό, ή φτιάχνετε αυτήν τη στιγμή ή θέλετε να την δημιουργήσετε, σας ενθαρρύνουμε όλους και όλες να υποβάλετε τη συμμετοχή σας στο "Παγκόσμιο Ποντιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου"» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Οι υποβολές συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2020 και μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι ταινίες που θα συμμετέχουν πρέπει να έχουν διάρκεια από 10΄ έως 45΄, με θεματολογία εστιασμένη στην ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμού και της ποντιακής παράδοσης. Οι προβολές των ταινιών που θα συμμετάσχουν θα γίνουν διαδικτυακά από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου.

  • Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο email: [email protected].