Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Olla»: Η ταινία της Αριάν Λαμπέντ πρώτευσε στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν



Το «Olla», η πρώτη ταινία μικρού μήκους της ηθοποιού Αριάν Λαμπέντ, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Εθνικού Διαγωνιστικού Προγράμματος, συν ακόμη δύο διακρίσεις, στο Φεστιβάλ του Κλερμόν-Φεράν, το σημαντικότερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του κόσμου.


 
 

Η ταινία της Λαμπέντ, η οποία έκανε την πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, εκτός από το Μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Κλερμόν-Φεράν, απέσπασε το Βραβείο των Γάλλων Μαθητών και το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη της SACD.


 
 

Το φιλμ δανείζεται για τον τίτλο του, το όνομα της ηρωίδας του, την οποία υποδύεται η Ρομάνα Λόμπατς. Η Olla είναι μια γυναίκα που έρχεται σε ένα προάστιο μιας γαλλικής πόλης για να ζήσει με τον Πιερ, έναν άντρα που γνώρισε μέσω ενός site γνωριμιών με γυναίκες της ανατολικής Ευρώπης.


 
 

Ο Πιερ φροντίζει την ηλικιωμένη άρρωστη μητέρα του, η Olla δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με αυτόν, και η επικοινωνία τους είναι δύσκολη. Μολονότι θα προσπαθήσει να ταιριάξει στο καινούριο της περιβάλλον, σύντομα θα ανακαλύψει ότι αυτό που θέλει πάνω απ’ όλα είναι η απόλυτη ελευθερία. 

 


 
 

Η 35χρονη Λαμπέντ παρουσιάζει το πορτρέτο της πρωταγωνίστριας, το οποίο αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες που κάποια στιγμή ένιωσαν ότι έχουν εγκλωβιστεί σε ένα ξένο μέρος, ξένες σε μια ζωή που δεν είναι η δική τους.