Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι Human Touch, με τρεις εκλεκτούς φίλους στο Half Note



Οι Human Touch για τις τρεις Τετάρτες που θα εμφανιστούν στο Half Note Jazz Club καλώντας εκλεκτούς φίλους επί σκηνής!

Οι Human Touch, μετά από 20 χρόνια ζωής, αποτελούν πλέον ένα από τα πιο γνωστά και αναγνωρισμένα συγκροτήματα της χώρας μας. Ο David Lynch, ο Σταύρος Λάντσιας και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου, έχοντας αποκτήσει τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα στον χώρο της μουσικής, κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Η μουσική τους, μέσα από την ποικιλία των οργάνων που παίζει ο καθένας, ούσα άμεση και επικοινωνιακή, συμπαρασύρει τον ακροατή γεμίζοντάς τον εικόνες και συναισθήματα.

Οι Human Touch έχουν παίξει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας και έχουν ένα ενθουσιώδες κοινό στην Ευρώπη όπου παίζουν όλο και πιο συχνά. Θεωρούνται group με προσωπικότητα και μοναδικό στυλ. Η κάθε τους εμφάνιση έχει ένα ξεχωριστό χαρακτήρα λόγω της πλέον ελευθερίας που νιώθουν μεταξύ τους να ταξιδεύουν μέσα από τον αυθορμητισμό της στιγμής… και ξέρουν να το μοιραστούν.

– Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με Μιχάλη Καπιλίδη
Οι Human Touch για τις τρεις Τετάρτες που θα εμφανιστούν στο Half Note Jazz Club επιφυλάσσουν σημαντικές μουσικές συνυπάρξεις. Στις 14 Φεβρουαρίου έχουν προσκαλέσει τον ντράμερ Μιχάλη Καπιλίδη, ο οποίος έχει συνεργαστεί τόσο στο στούντιο όσο και στις ζωντανές συναυλίες, με τους περισσότερους μεγάλους καλλιτέχνες ποπ, λαϊκής και τζαζ της χώρας. Κάνει πάνω από 180 συναυλίες ετησίως για πάνω από δύο δεκαετίες τώρα και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 100 μεγάλους δίσκους. Έχει παίξει με τους Νίκο Παπάζογλου, Σ. Μάλαμα, Ε.Τσαλιγοπούλου, Μ. Κανά, Μ. Ρασούλη.

Συμμετείχε σε τζαζ, ροκ και μπλουζ σχήματα της Θεσσαλονίκης (Κ. Μαγγίνας, Blues Wire, Νίκος Ντουνούσης κ.ά.), με τα οποία εμφανίστηκε σε γνωστά clubs της πόλης (Παραρλάμα, Malt ‘n Jazz, Cafe Americain κ.ά.). Υπήρξε μέλος του ροκ γκρουπ Νώε, με τους οποίους ηχογράφησε ένα δίσκο για λογαριασμό της Λύρα. Το 1997 έπαιξε με την Έλλη Πασπαλά και το 1998 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Έκτοτε, είναι μόνιμος συνεργάτης του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο στούντιο αλλά και στις ζωντανές του εμφανίσεις. Έχει δουλέψει ακόμα με τους Ε. Αρβανιτάκη, Κ. Τουρνά, Δ. Σαββόπουλο, Σ. Κραουνάκη, Ά. Πρωτοψάλτη, Δ. Γαλάνη κ.ά. Από το 1999 μέχρι το 2003 ήταν μέλος του αγγλόφωνου εναλλακτικού συγκροτήματος CLOSER. Ηχογράφησε μαζί τους το άλμπουμ Suddenly comes. Από το 2005 είναι μέλος της ομάδας του MMS.

– Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου με τον Γιώργο Κοντραφούρη
Στις 21 Φεβρουαρίου οι Human Touch θα παίξουν με τον Γιώργο Κοντραφούρη, τον κορυφαίο Έλληνα πιανίστα της τζαζ. Ο Κοντραφούρης έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius.

Παράλληλα έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα. Τέλος, η πλούσια δισκογραφία του ως leader αλλά ως sideman είναι αξιομνημόνευτη.

– Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με το Θοδωρή Κότσυφα
Ο Θοδωρής Κότσυφας γεννήθηκε το 1985 στην Νάουσα Ημαθίας. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών. To 2003 εισάγεται στο τμήμα μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου από όπου και αποφοίτησε το 2009 στην κατεύθυνση εκτέλεσης, Τζαζ κιθάρα.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου, παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια με κάποιους από τους σημαντικότερους μουσικούς την εγχώριας αλλά και διεθνούς σκηνής ενώ το 2008 πήρε μέρος στο IASJ (International association of schools of jazz) στην Ρίγα της Λετονίας.

Το 2011 μετακομίζει στη Αθήνα και έκτοτε έχει συναργαστεί με μουσικούς όπως: Γιώργος Κοντραφούρης, Τάκης Πατερέλης, J.D. Walter, Tivon Pennicott, Δήμος Δημητριάδης, Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Δημήτρης Τσάκας, Αντώνης Ανδρέου, Γιώργος Γεωργιάδης, Olivier Temime κ.α.

Είναι μέλος των “Next Step Quintet” που σύντομα κυκλοφορούν την δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά, ενώ παράλληλα εμφανίζεται με το σεξτέτο και το τρίο του, με το Michalis Katachanas quartet και διάφορα σχήματα σε χώρους και φεστιβάλ.

Έχει ηχογραφήσει σε διάφορα project σαν sideman, ενώ διδακτικά έχει συνεργαστεί με σχολές και μουσικά σχολεία σε διάφορες πόλεις.

Μοιράσου το!
Ταυτότητα Εκδήλωσης
Ημερομηνία:
14/02/2018 21/02/2018 28/02/2018
Ώρα έναρξης: 21.30

Τοποθεσία:
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Eισιτήρια:
10 ευρώ (μπαρ) | 15 ευρώ (τραπέζι)

Προπώληση:
www.viva.gr | Media Markt | Seven Spots | Reload Stores | Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

Πληροφορίες / Κρατήσεις:
Τηλ.: 210 9213310 | www.halfnote.gr