Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Οι Διδυμάνες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ



Στην ιστορία αυτή, δύο γυναίκες ενώνουν τις μοίρες τους, μέσα από ένα δύσκολο ταξίδι ζωής και –κυρίως– μέσα από την αγάπη, τη συγχώρεση και την αυτοθυσία.

Το διήγημα μετατράπηκε σε έναν παράλληλο θεατρικό μονόλογο όπου ο θεατής βλέπει και κυρίως ακούει τα πάντα μέσα από τα μάτια και τα χείλη των δύο γυναικών-πρωταγωνιστριών της ιστορίας. Το έργο εμπεριέχει σύγχρονες επεξεργασίες παραδοσιακών τραγουδιών, από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, καθώς και καινούρια κομμάτια που γράφτηκαν για πολυφωνικό σύνολο, κρουστά και μικρό σύνολο δωματίου.

Οι Διδυμάνες παρουσιάστηκαν το 2015 στο Φεστιβάλ Παξών και το 2016 στην Κέρκυρα, ενώ ο επόμενος σταθμός τους θα είναι η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στις 24 και 25 Μαΐου 2018.

Η παράσταση Διδυμάνες, όπως και στις προηγούμενες παρουσιάσεις της, θα προκύψει ως αποτέλεσμα μιας εντατικής εργαστηριακής διαδικασίας, στην οποία μουσικοί διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων, ερασιτέχνες, σπουδαστές μουσικής και επαγγελματίες, θα συμμετέχουν σε έναν κύκλο εργαστηριακών προβών. Η ομάδα των μουσικών/ερμηνευτών θα προκύψει μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία ακροάσεων και η συμμετοχή για όσους επιλεχθούν θα είναι δωρεάν (χωρίς αμοιβή). Η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ η ακρόαση, υπό τη μορφή εργαστηρίου, υλοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Δήμητρα Τρυπάνη
Μουσική διδασκαλία: Δήμητρα Τρυπάνη, Δήμητρα Παπασταύρου
Κείμενο: Φαίη Λύχνου, Σπύρος Μπογδάνος
Ειδική συνεργάτρια προβών: Δήμητρα Παπασταύρου
Βοηθός προβών: Κική Κέρζελη

Θεατρική διασκευή διηγήματος: Φαίη Λύχνου
Πρωτότυπο διήγημα: Σπύρος Μπογδάνος

Αφήγηση: Σία Λύχνου, Το Φωνητικό Σύνολο

Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Βιολιά Ρεζάρτα Κρούγια, Σίλα Λάππα, Θεανώ Παπαδάκη, Φίλιππος Τριπικέλης
Βιολοντσέλο Μάρθα Παπαδογιάννη-Κουραντή
Κρουστά Γιώργος Κασαβέτης, Φωτεινή Τσαρδούνη, Σίσσυ Βλαχογιάννη, Μάρθα Παπαδόγιαννη-Κουραντή, Ρεζάρτα Κρούγια
Τσέμπαλο Κατερίνα Ορφανουδάκη

Φωνητικό σύνολο (με αλφαβητική σειρά)

Μαρίνα Αβραάμ, Κυριακή-Ελένη Αλιβάνιστου, Αλέξιος Βαμβακάς, Αιμιλία Βελιανίτη, Σίσσυ Βλαχογιάννη (αφήγηση), Σοφία Ζακολίκου, Αθανασία Ιακώβου, Αναστασία Κακάβα, Σπύρος Καλλιβωκάς, Γιώργος Κασαβέτης, Κυριακή Κέρζελη, Ρεζάρτα Κρούγια, Γαληνή Λαζαράκου, Σίλα Λάππα, Ορφέας Λιαπάτης, Φλώρα-Χρυσή Μαλλά, Αδαμαντία Μάντζιου, Ισαβέλλα Μαργάρα (αφήγηση), Μυρσίνη Μορέλλι (αφήγηση), Ανδριάννα Νεαμονίτη, Μπέσσυ Νώτη, Κατερίνα Ορφανουδάκη, Θεανώ Παπαδάκη, Καλλιόπη Παπαδημοπούλου, Μάρθα Παπαδόγιαννη-Κουραντή, Βασίλης Πελαντάκης, Δέσποινα Πουλιάση, Αντζουλέτα Πουσναρά (αφήγηση), Ιωάννα Σισμανίδη, Θεοτόκη Τομαρά, Φίλιππος Τριπικέλης, Μαρκέλα Τσαντλογιάννη, Φωτεινή Τσαρδούνη