Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, Βασίλης Κεκάτος, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



Τα βίντεο που δημιούργησε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα μικρού μήκους για την ταινία «Η Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» θα υποδέχονται φέτος το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες του Φεστιβάλ.
Θέλοντας να ευχηθεί «χρόνια πολλά» στη διοργάνωση για τα 60 χρόνια του θεσμού ο Βασίλης Κεκάτος δημιούργησε τέσσερα τρυφερά, κινηματογραφικά και συγκινητικά σποτάκια, σε παραγωγή Ελένης Κοσσυφίδου, και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

 

«Σκεπτόμενος πως όταν γιορτάζει ένα φεστιβάλ γιορτάζει και η πόλη του, ο μόνος τρόπος που μπόρεσα να προσεγγίσω την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν η ευαισθησία» σημειώνει ο σκηνοθέτης για τα σποτ, στα οποία όλοι οι πρωταγωνιστές του εύχονται και δέχονται χρόνια πολλά. Μία γεύση από τα σποτάκια του Βασίλη Κεκάτου παρακάτω, στο επίσημο σποτ «Τούρτα».

«Αναγνωρίζω τη Θεσσαλονίκη σε πολλά ακόμη πρόσωπα και σώματα, κάθε φορά όμως αυτό που θα επέλεγα να κάνω θα ήταν να την κοιτάξω με ζεστασιά και να της ευχηθώ χρόνια πολλά μέσα από όλους αυτούς τους χαρακτήρες και τις φωνές που το σινεμά μου δίνει τη δυνατότητα να κατοικήσω, έστω και για μερικές στιγμές» αναφέρει ο Βασίλης Κεκάτος. Δειτε το επίσημο σποτ «Τηλεφωνικός Θάλαμος»