Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι Ειδικός Πρέσβης για τον Υπεύθυνο Τουρισμό



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι είναι ο νέος Πρέσβης του, ειδικός για τον Υπεύθυνο Τουρισμό.

«Ο Τζόρτζιο Αρμάνι αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τα διαχρονικά σχέδια και τη δημιουργικότητά του, καθώς και για τη βαθιά δέσμευσή του στην κοινωνική ευθύνη και τον σεβασμό για το περιβάλλον. Το brand του είναι εμπνευσμένο από την έννοια της ουσίας και την πεποίθηση ότι βιωσιμότητα σημαίνει δημιουργία ενός συστήματος ικανού να αντέξει στον χρόνο, με σεβασμό σε όλους τους πόρους και τη συνειδητοποίηση ότι το μέλλον των επόμενων γενεών εξαρτάται από τις επιλογές του σήμερα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού με έδρα τη Μαδρίτη.


 
 

«Ο σχεδιαστής κατανοεί ότι η αλλαγή στη βιομηχανία μόδας είναι απαραίτητη και προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του brand του για να συμβάλει άμεσα και έμμεσα στον μετασχηματισμό της βιομηχανίας, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και να υποστηρίζει καλύτερα τις κοινότητές της» προστίθεται στην ανακοίνωση.


 
 

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα υποστήριξης της κοινότητας του Armani ήταν η έγκαιρη αντίδρασή του στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Όμιλος Armani όχι μόνο έχει κάνει ουσιαστικές δωρεές σε μερικά από τα πιο μεγάλα ιταλικά Νοσοκομεία, αλλά έχει επίσης μετατρέψει όλα τα ιταλικά εργοστάσια, ώστε να παράγουν προστατευτικές στολές μιας χρήσης για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της Covid-19.


 
 

Ο σχεδιαστής έχει μιλήσει αρκετές φορές για την επιθυμία του να υποστηρίξει την κοινότητα στην Ιταλία ενώ, επίσης, έγραψε μια δημόσια επιστολή προς τους εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες στην Ιταλία.