Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ο Τζέρεμι Άιρονς στο στόχαστρο του γερμανικού Τύπου



Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της επερχόμενης 70ής Berlinale, Τζέρεμι Άιρονς, βρίσκεται στο στόχαστρο δημοσιευμάτων, με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του για τη σεξουαλική παρενόχληση και τον γάμο ομοφύλων.

Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Der Tagesspiegel και tageszeitung, ο Βρετανός ηθοποιός είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως η νομιμοποίηση του γάμου ομοφύλων θα οδηγήσει τους πατεράδες να παντρεύονται τους γιους τους για να αποφύγουν τον φόρο κληρονομίας. Γι’ αυτήν τη δήλωση  ευχήθηκε, κατόπιν, να μην είχε ανοίξει το στόμα του και ανασκεύασε την άποψή του μιλώντας στο BBC: «Νομίζω ότι ο γκέι γάμος είναι ένα υπέροχο πράγμα. Κάθε λόγος που ενώνει δύο ανθρώπους σε μια σχέση, είναι υπέροχος».


 
 

Ο Andreas Busche, συντάκτης στην Der Tagesspiegel έγραψε: «Το θέμα εδώ δεν είναι αν αυτές οι ανοησίες που λέει ο Άιρονς στον Τύπο είναι ικανές να κρίνουν την τοποθέτησή του ως προέδρου της κριτικής επιτροπής. Πιο προβληματικό είναι ότι γεγονός πως η νέα διεύθυνση του Φεστιβάλ δεν αναρωτήθηκε καθόλου».


 
 

Η συντάκτης της tageszeitung Carolina Schwarz αναφέρει πως το #MeToo ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα του Φεστιβάλ, δύο χρόνια πριν: «Αν η αλλαγή στη βιομηχανία ήταν σημαντική γι’ αυτούς, δεν θα είχαν διαλέξει έναν πρόεδρο που έχει υποβιβάσει το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν, αλλά θα διάλεγαν κάποιον που αγωνίζεται με αποφασιστικότητα για μια βιομηχανία και έναν κόσμο χωρίς βία και με ισότητα για όλους».