Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ο σκηνοθέτης Λούκα Γκουαντανίνο σε ρόλο διακοσμητή



Το πρώτο κατάστημα του ιταλικού brand πολυτελών γυναικείων ενδυμάτων, Redemption ανοίγει τις πύλες του στη Νέα Υόρκη, με τον βραβευμένο σκηνοθέτη, Λούκα Γκουαντανίνο να υπογράφει την επιμέλεια της εσωτερικής διακόσμησης.

Ο Ιταλός δημιουργός ταινιών άρχισε το πρότζεκτ βλέποντας παλιές φωτογραφίες των Rolling Stones από τη δεκαετία του 1970 όταν ηχογραφούσαν άλμπουμ στην Κυανή Ακτή.

Το εσωτερικό του οικήματος στις φωτογραφίες είχε άνετους καναπέδες, ψηλές οροφές και ξύλινα δάπεδα και αποπνέει δύο πτυχές που το κατάστημα του Redemption διαθέτει- την ευρωπαϊκή ταυτότητα και την ευαισθησία του rock ‘n’ roll.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο μετάφρασε την ιδέα του σπιτιού στη γαλλική Ριβιέρα στο κατάστημα στη Νέα Υόρκη με το ίδιο όραμα που είναι εμφανές στα κινηματογραφικά του έργα.

Ο Γκαμπριέλε Μοράτι, ιδρυτής και σχεδιαστής του ιταλικού brand, επέλεξε τον Γκουανταντίνο λόγω της αφηγηματικής ικανότητάς του.

 

 

 

 

«Ο Λούκα μπορεί να μεταδώσει το συναίσθημα μέσα από άψυχα αντικείμενα, με την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιεί στις ταινίες του» ανέφερε όπως αναφέρει το ΑΠΕ ο Μοράτι.

«Ο χώρος που έχει δημιουργήσει συλλαμβάνει το πνεύμα και την αισθητική του brand Redemption έτσι ώστε όταν κάποιος περπατά μέσα, περιβάλλεται απ’ όλα όσα πιστεύουμε, από το συναίσθημά μας» πρόσθεσε.

Για να καλωσορίσει τους επισκέπτες, ο χώρος διαθέτει μια μεγάλη είσοδο με γυάλινους πολυελαίους και ασπρόμαυρο δάπεδο και αφήνει εντύπωση κλασικής κομψότητας.

Ο κεντρικός χώρος, που έχει σχεδιαστεί για να φαίνεται σαν σαλόνι, έχει έπιπλα και καλλιτεχνικές πινελιές. Αποκλειστικά δοκιμαστήρια για πελάτες VIP θυμίζουν καμαρίνια που βρίσκονται στα γαλλικά σπίτια και φέρνουν μια ευρωπαϊκή αύρα στον χώρο.

«Αποφασίσαμε να ανοίξουμε το πρώτο μας κατάστημα στη Νέα Υόρκη, επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερική είναι η μεγαλύτερη αγορά μας, αντιπροσωπεύει το 50% των πωλήσεων» ανέφερε ο Μοράτι.

«Επιλέξαμε το Σόχο για δύο βασικούς λόγους: είναι πιο προσιτό και ταυτόχρονα αντανακλά καλύτερα τη θέση μας στην αγορά» πρόσθεσε.

Το flagship κατάστημα του brand Redemption στη Νέα Υόρκη ανοίγει τις πύλες του στο κοινό από σήμερα, 17 Οκτωβρίου.