Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»



“Οι υπηρετούντες την ασχήμια βάλλουν λυσσωδώς ενάντια στα έργα που υπηρετούν Ανώτερες Αξίες, προσπαθώντας να τις απαξιώσουν όπως κάνουν αυτή τη στιγμή με την ταινία Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ”. Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, με σημερινό του άρθρο με τίτλο “Η φωτεινή ταινία «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» και οι ασεβείς επιθέσεις των εκπροσώπων του σκότους” που δημοσιεύεται στο Διαδικτυακό Περιοδικό ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.

«Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει […] Η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά […] Η υποταγή ή ο εθισμός σε μια τέτοια συνύπαρξη, ή συνδιαλλαγή, δεν προκαλεί τον κίνδυνο της αφομοίωσης ή της λήθης, του πως πρέπει, του πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε, να πράττουμε και να μιλάμε; Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή, πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε», επισημαίνει.

“Στον κανονικό κόσμο, οι κανονικοί άνθρωποι πλημμυρίζουν τις κινηματογραφικές αίθουσες για να δουν την ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» γιατί επιθυμούν να συνευρεθούν με το Αγαθό φως που εκπέμπει η ταινία. Γιατί η ομορφιά πάντα θα νικάει την ασχήμια! Γιατί το Φως πάντα θα νικάει το σκοτάδι. Και οι άλλοι, οι υπηρέτες της ασχήμιας και του κακού, ας μείνουν στα υπόγεια σκοτάδια τους, με την ευχή ότι κάποτε μπορεί να δραπετεύσουν και να βιώσουν ευεργετικά την ευλογία του Θείου Φωτός”, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ 

«Ο Άνθρωπος του Θεού» «ταξιδεύει» στην Ιταλία

Συνεχίζει το ταξίδι της στην μεγάλη οθόνη η επιτυχημένη, βραβευμένη ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Μan Of God). Η ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή και την δράση του Αγίου Νεκταρίου, λαμβάνει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Terra di Siena στην Ιταλία.

Το φεστιβάλ άνοιξε αυλαία στις 28 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνει τον κύκλο του την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία έχει ήδη βραβευτεί με το βραβείο κοινού στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Μόσχα αλλά και με το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Άντζελες.