Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«O Δρόμος της Επιστροφής»- Ο Γκάβιν Ο' Κονορ σκηνοθετεί τον Μπεν Αφλεκ



Μια ταινία ύμνος, «τιμής ένεκεν» για όλους εκείνους που δεν σταματούν ποτέ να ψάχνουν τον λόγο της ύπαρξής τους
Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη
Ο Μπεν Αφλεκ επιστρέφει δυναμικά στη μεγάλη οθόνη.
Αφήνεται στα χέρια-σκηνοθετικά- του Γκάβιν Ο' Κονορ για να γράψουν για ακόμα μια φορά ιστορία στον κινηματογράφο.
«O Δρόμος της Επιστροφής», είναι μια ταινία αφιερωμένη στη ζωή, στις αποτυχίες αλλά και στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής να βρίσκει το θάρρος και να πορεύεται κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με τεράστιες δυσκολίες, που η καθημερινότητα προσφέρει απλόχερα.
Είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που δε χάνουν το θάρρος τους, έρχονται αντιμέτωποι με τις αλήθειες και τα λάθη του παρελθόντος και βρίσκουν απλά τη δύναμη να αλλάξουν σελίδα και να δουν τη ζωή με άλλη ματιά.
Μια ταινία ύμνος, «τιμής ένεκεν» για όλους εκείνους που δεν σταματούν ποτέ να ψάχνουν τον λόγο της ύπαρξής τους.
Το σενάριο υπογράφει ο Μπραντ Ινγκελσμπι. Στην τανία πρωταγωνιστούν οι μοναδικοί: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μάντριγκαλ, Μικαέλ Γουάτκινς, Τζανίνα Γκάβανκαρ, Λούκας Κέιτζ.

Image result for THE WAY BACK
Λίγα λόγια
Ο Τζακ Κάνινγχαμ (Μπεν Άφλεκ) είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί - φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του - που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει το εσωτερικό του κενό. Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο για τη λύτρωση;