Ο «Ρινόκερος», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με τους Άρη Σερβετάλη και Έλλη Τρίγγου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ανεβαίνει στο θέατρο Κιβωτός. Το έργο αντιτίθεται σε κάθε μαζική υστερία, σε κάθε επιδημία που καλύπτεται κάτω από τον μανδύα της λογικής και των ιδεών.

Ο Άρης Σερβετάλης, που υποδύεται τον Μπερανζέ, τονίζει στον φακό του Culturenow σε σχέση με την παράσταση: «Θα την χαρακτήριζα μία σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία ή ίσως μία σουρεαλιστική «τραγοκωμωδία». Ουσιαστικά έχει να κάνει με μία κοινωνία, όπου οι άνθρωποι μεταποιούνται σε Ρινόκερους. Έχουμε μία αποκτήνωση του κόσμου. Ωστόσο, ο συγγραφέας έχει δημιουργήσει έναν ήρωα τον Μπερανζέ, που αντιστέκεται σε αυτή την κτηνωδία και παραμένει άνθρωπος, υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπος είναι ένα ανώτερο ον, που οφείλει να μην εκπέσει στην τερατωδία της σύγχρονης εποχής. Ουσιαστικά ο Ιονέσκο θεωρεί πως ο άνθρωπος έχει την δυνατότητα και να ανορθωθεί, να ορθωθεί η ψυχική του πολιτεία στον ουρανό, και να εκπέσει, να γίνει ένα τέρας. Οι ρυθμοί και ο νέος τρόπος ζωής της βιομηχανικής κοινωνίας έχει κατασκευάσει στον άνθρωπο ανάγκες, που τον έχουν δεσμεύσει και κατ’ επέκταση αποκτηνώσει. Αυτό κατά τον Ιονέσκο οφείλεται και στο ανικανοποιήτο του ανθρώπου».

Στην συνέχεια ο ηθοποιός συμπληρώνει σχετικά με τη σκηνοθεσία: «Το ενδιαφέρον σχετικά με τη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα είναι πως δεν παρουσιάζει έναν ρινόκερο με την μορφή ενός ζώου, αλλά δείχνει πως ρινόκερος είναι ο άνθρωπος που γίνεται απάνθρωπος. Ένας ρινόκερος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Απόδοση κειμένου – Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Σάκης Μπιρμπίλης, Γιάννης Κακλέας
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Χορογραφία – Κίνηση: Αγγελική Τρομπούκη
Σχεδιασμός βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Άρης Κακλέας
Γραφίστας: Σάκης Στριτσίδης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Διεύθυνση παραγωγής: Έφη Πανουργιά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Άρης Σερβετάλης, Έλλη Τρίγγου, Στέλιος Ιακωβίδης, Ροζαμαλία Κυρίου, Θάνος Μπίρκος, Πάνος Παπαδόπουλος, Αγγελική Τρομπούκη, Κωστής Μπούντας, Αναστασία Στυλιανίδη

Παραγωγή: ΑΜ ΤΕΧΝΗΧΩΡΟΣ ΕΕ


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι

Ημερομηνίες: Από 5/10 | Τετάρτη: 20:00 | Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00 | Σάββατο: 18:00 και 21:00 | Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:  12€ –  18€

Προπώληση: viva.gr 

Πληροφορίες: 210 3427426