Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Ο άνθρωπος που γελά» προσβάσιμος για όλους



Η μουσικοθεατρική σύνθεση του Θοδωρή Αμπαζή, πάνω στο έργο του Βίκτωρος Ουγκώ «Ο άνθρωπος που γελά», είναι μια από τις παραστάσεις που έχουν συζητηθεί πολύ τη φετινή σεζόν. Τώρα, έρχεται στο προσκήνιο , όχι για το περιεχόμενο της ίδιας της παράστασης, αλλά για τις πρωτοβουλίες του Εθνικού Θεάτρου, στις οποίες εντάσσεται. Από το προηγούμενο Σάββατο 11/5, στο πλαίσιο της δράσης «Εθνικό Θέατρο απευθείας» σε συνεργασία με το κανάλι της Βουλής, παρουσιάστηκε σε κλειστούς δημοτικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο σε Αμοργό, Ικαρία, Κάσο, Λευκάδα, Λήμνο, Ορεστιάδα, Φούρνους, Λέρο, Δράμα, Μήλο και Σαμοθράκη. Και τώρα ακολουθεί άλλη μια σημαντική ημερομηνία. 

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Μαΐου η παράσταση στο θέατρο Rex-Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» γίνεται καθολικά προσβάσιμη, συνοδευόμενη από: Διερμηνεία στην Ε.Ν.Γ & Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους. Τουτέστιν, η παράσταση θα μεταφράζεται ταυτόχρονα στην νοηματική από έναν ή περισσότερους διερμηνείς, θα υπερτιτλίζεται μαζί με περιγραφή των ηχοτοπίων και θα περιγράφεται ακουστικά μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία εικόνας. Σημειώνεται ότι η σκηνή είναι καθολικά προσβάσιμη για χρήστες-χρήστριες αναπηρικών αμαξιδίων και επιτρέπονται οι σκύλοι οδηγοί.

 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος € 13, ΑμεΑ - συνοδοί € 5 | Κρατήσεις: 210.3305074, 210.7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) Ηλεκτρονικά: www.n-t.gr Κρατήσεις με SMS: 6955184384

 

Πηγή κειμένου: 

athinorama.gr