Πριν από όλα αυτά ο Ντίνος Ηλιόπουλος έζησε τον έρωτα με την Άννα Φόνσου έως την ημέρα που έμαθε από τις εφημερίδες ότι αυτή παντρεύεται. Όπως αναφέρει το «Όγδοο», η ίδια η Αννα Φόνσου έχει πει: «Πήγα και παντρεύτηκα ξαφνικά και χωρίς να του πω τίποτα. Ο Ντίνος κόντεψε να τρελαθεί. Ενώ μου έλεγε, πρέπει να φτιάξεις την ζωή σου, εγώ είμαι μεγάλος για σένα, μετά που τον άφησα, έπεσε σε απελπισία.

Τον αγαπούσα, δεν ήταν η διαφορά της ηλικίας που έφυγα. Αργότερα του ζήτησα χίλιες φορές συγνώμη, που έφυγα έτσι ξαφνικά, αλλά δεν μπορούσα να του το πω. Το μόνο που του είπα, ήταν θέλω να μείνω ένα διάστημα μόνη, να σκεφτώ… ξέρεις τώρα… αυτές τις ανοησίες που λένε οι γυναίκες όταν θέλουν να φύγουν. Στην πραγματικότητα έβγαζα χαρτιά να παντρευτώ. Και ο Ντίνος, ανοίγει μια μέρα την εφημερίδα, και διαβάζει πως η Άννα Φόνσου, παντρεύεται τον πλουσιότερο Έλληνα, τον Κώστα Παλτόγλου. Ο Παλτόγλου, ήταν ο επιχειρηματίας στο θέατρο που έπαιζα εγώ με τον Ντίνο».

Το τραγούδι

Ηλίπουλος και Φόνσου δεν μίλησαν ξανά για περίπου δεκαπέντε χρόνια. Ο μεγάλος ηθοποιός έγραψε μετά τον χωρισμό τους το τραγούδι «Μείνε Λίγο». Ένα τραγούδι σε δικούς του στίχους και μουσική του Σπύρου Παππά. Δισκογραφήθηκε με τη φωνή της Νίκης Καμπά. Υπήρξε με διαφοροποίηση στους στίχους έτσι ώστε να φαίνεται ότι μια γυναίκα απευθύνεται στον αγαπημένο της...

Μείνε λίγο, σ’ το φωνάζω με τα μάτια, με το στόμα
και θα φύγω μοναχή μου, χωρίς δάκρυ, μείνε ακόμα,
αν σε χάσω, δεν υπάρχει ούτε αύριο, ούτε τώρα,
θα ξεχάσω, δώσ’ μου όμως, σ’ εξορκίζω λίγη ώρα.
Δέκα μέρες, πέντε μέρες, μία μέρα,
πού μ’ αφήνει, να του πείτε,
πού μ’ αφήνει μέσ’ στη νύχτα,
μέσ’ στο κρύο, τον αέρα, πού μ’ αφήνει,
να γυρίσει, λίγο, πέστε του, να μείνει,
δέκα μέρες, πέντε μέρες, μία μέρα.

Είναι νόμος, η αγάπη να πηγαίνει με τη λύπη,
ίσως όμως, να πεθαίνουμε πιο γρήγορα άμα λείπει,
πονεμένα, μία χάρη σου ζητάω, τελευταία
κι από `μένα δε θα πάρεις ούτε γράμμα, ούτε νέα.

Δέκα μέρες, πέντε μέρες, μία μέρα,
πού μ’ αφήνει, να του πείτε,
πού μ’ αφήνει μέσ’ στη νύχτα,
μέσ’ στο κρύο, τον αέρα, πού μ’ αφήνει,
να γυρίσει, λίγο, πέστε του, να μείνει,
δέκα μέρες, πέντε μέρες, μία μέρα,
δέκα μέρες, πέντε μέρες, μία μέρα.

Το τραγούδι υπάρχει στο album Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Ταξίδι στον χρόνο ( 1962-1992).

Ακούστε το:

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος πέθανε στις στις 4 Ιουνίου 2001 στην Αθήνα, μετά από μακρά νοσηλεία σε διάφορα νοσοκομεία. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στις 6 Ιουνίου 2001 στο Α΄ Νεκροταφείο και στο μνήμα του υπάρχει μια πλάκα, που γράφει κατ' απαίτησή του: «Με συγχωρείτε κυρίες μου, που δεν μπορώ να σηκωθώ».

Ο συγγραφέας και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος έχει χαρακτηρίσει τον Ντίνο Ηλιόπουλο «κλόουν που δραπέτευσε από το φεγγάρι».