Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Νταϊάνα: Η ιστορία πίσω από το «φόρεμα του Τραβόλτα»



Μπορεί να έχουν περάσει 22 χρόνια από τότε που η πριγκίπισσα Νταϊάνα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή,  όμως έχει μείνει ανεξίτηλη στις μνήμες όλων μας για την αμεσότητα του χαρακτήρα της και την φλογερή προσωπικότητά της.

Μία από τις πιο αμέτρητες εμβληματικές στιγμές της Νταϊάνα,  ήταν τον Νοέμβριο του 1985, όταν βρέθηκε μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο στον Λευκό Οίκο στο πλαίσιο επίσημης συνάντησης με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν και τη σύζυγό του, Νάνσι.

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, δεν δίστασε να χορέψει και να το ευχαριστηθεί με την ψυχή της με τον Τζον Τραβόλτα.

Η Νταϊάνα είχε μαγέψει με το μακρύ, βελούδινο  φόρεμα με την υπογραφή του Βίκτορ Έντελσταιν.

 

 

 

Η άγνωστη ιστορία

Τον Ιούνιο του 1997 – δύο μήνες πριν τον θάνατό της – η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε δημοπρατήσει το πανέμορφο φόρεμα και συγκέντρωσε 500.000 ευρώ τα οποία δόθηκαν σε οργανώσεις κατά του ΗΙV.

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο, το φόρεμα της Νταϊάνα θα δημοπρατηθεί για δεύτερη φορά με τιμή εκκίνησης τις 400.000 ευρώ. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου από τον οίκο Kerry Taylor Auctions και η εκπρόσωπός του δήλωσε σχετικά:

«Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα πιο iconic φορέματά της.

Οι φωτογραφίες της την ώρα που ο γοητευτικός Τζον Τραβόλτα τη στριφογυρίζει στην κεντρική σκηνή στον Λευκό Οίκο προκάλεσαν αίσθηση εκείνη την εποχή και παραμένουν αξιομνημόνευτες ακόμα και σήμερα. Ήταν μια έντονη και ώριμη επιλογή για μια τόσο νέα πριγκίπισσα και εντυπωσίασε τους πάντες εκείνο το βράδυ».

 

 

 

 

 

Οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας – που γίνεται από τον οίκο Kerry Taylor Auctions, στο Λονδίνο, εκτιμούν ότι η πριγκιπική τουαλέτα -το «φόρεμα του Τραβόλτα» όπως είναι γνωστό- θα πουληθεί για σχεδόν 400.000 ευρώ

Η Νταϊάνα φόρεσε την βελούδινη τουαλέτα, καλεσμένη σε δείπνο του τότε Προέδρου των Η.Π.Α. Ντόναλντ Ρίγκαν και της συζύγου του Νάνσυ χόρεψε εκείνη τη νύχτα με τον Τζον Τραβόλτα στον ρυθμό των πασίγνωστων τραγουδιών που ακούγονται στις ταινίες «Πυρετός στο Σαββατόβραδο» και «Grease».

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα εμφανίστηκε με την ίδια τουαλέτα – μία από τις αγαπημένες της- τουλάχιστον σε άλλες τέσσερις μεγάλες περιστάσεις, όπως μια κρατική επίσκεψη στην Αυστρία το 1986, μία νύχτα στη Βασιλική Όπερα το 1991 ενώ αυτό το φόρεμα επέλεξε και για το πορτρέτο της από τον Λόρδο Snowden το 1997.