Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» στο Μουσείο Μπενάκη



Η έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2020» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη  και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Νοεμβρίου [Πειραιώς 138, Αθήνα].


 
 

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2020 και επιχειρεί να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή Ελλήνων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών. Στη φετινή διοργάνωση παρουσιάζονται 14 φωτογραφικές εργασίες νέων και πολλά υποσχόμενων σύγχρονων δημιουργών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 360 προτάσεις.


 
 

Πρόκειται για καλλιτέχνες που εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, με ποικίλες αναφορές και στοχεύσεις. Ωστόσο, συγκλίνουν όλοι σ’ ένα σημείο: επιχειρούν να προσεγγίσουν τη φωτογραφία μέσα από τη δυναμική των διαφορετικών κατευθύνσεων που το ίδιο το μέσο ορίζει.


 

Κωνσταντίνος Λεπούρης

Αντανακλάται, επίσης, αναπόφευκτα η φιλοσοφία που διαπνέει διαχρονικά την ετήσια αυτή έκθεση, αποτυπώνοντας το «στίγμα» της νέας γενιάς ελληνικής φωτογραφίας. Στόχος της έκθεσης είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει την ποικιλομορφία των τάσεων, των διαφορετικών ιδιωμάτων, των καλλιτεχνικών ανησυχιών, προσανατολισμών και αναζητήσεων.

 

Επιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος


 
 

Συμμετέχουν: Ιωάννης Ασμής, Μαριλένα Βλαχοπούλου, Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Γουάτκινσον, Stephie Grape, Γιώργος Δεμερτζής, Κατερίνα Διγώνη, Αλέξανδρος Ζαφειρίδης, Κωνσταντίνος Λεπούρης, Περσεφόνη Μίχου, Ria Mort, Γιώργος Παπαστεργής, Αντωνία Πετρίτη, Μαρία Σιόρμπα, Γιάννης Τρυφωνόπουλος.

Ημέρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10:00-18:00

Παρασκευή & Σάββατο 10:00-22:00