Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Νέα ταινία συναυλιών του Roger Waters



Το 2017, ο Roger Waters εγκαινίασε μια μεγάλη τουρνέ, την πρώτη του σε τέσσερα χρόνια: 156 συναυλίες συνολικά, στις οποίες συμπεριέλαβε μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του στους Pink Floyd, απ’ ό,τι είχε κάνει στο παρελθόν.


 
 

Αυτές τις ιστορικές συναυλίες θα τιμήσει ο καλλιτέχνης στην καινούργια ταινία συναυλιών «Roger Waters: Us + Them», η οποία θα κυκλοφορήσει ψηφιακά στις 16 Ιουνίου.

 


 
 

Με σκηνοθέτες τον ίδιο και τον εδώ και πολλά χρόνια συνεργάτη του,  Sean Evans, η διάρκειας 135 λεπτών ταινία γυρίστηκε στο Άμστερνταμ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως και στις συναυλίες, και εδώ κυριαρχούν τραγούδια από τα κλασικά άλμπουμ των Floyd «The Dark Side of the Moon», «Wish You Where Here» και «The Wall». Για τους φανατικούς θαυμαστές, η μεγαλύτερη έκπληξη της τουρνέ ήταν το ότι ο Waters συμπεριέλαβε πολλά τραγούδια από το «Animals» του 1977 -το οποίο σπανίως παίζεται ζωντανά.


 
 

Επιπλέον, η ταινία καταγράφει και το πιο σαγηνευτικό τρικ της παραγωγής: μια αναδημιουργία του Battersea Power Station και ένα φουσκωτό γουρούνι από το εξώφυλλο του «Animals». Στην ψηφιακή εκδοχή της, θα υπάρχουν και δύο επιπλέον τραγούδια, το κλασικό «Uncomfortably Numb» των Floyd και το πρόσφατο του Waters, «Smell the Roses». Οι ημερομηνίες για την κυκλοφορία των εκδόσεων σε DVD και Blu-ray θα ανακοινωθούν σύντομα.