Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

«Moving to Mars»: Έκθεση διερευνά πώς θα επιβιώσουμε στον Άρη



Μία νέα έκθεση διερευνά πώς η αποστολή ανθρώπων στον Άρη δεν είναι μόνον ένα νέο σύνορο για την επιστήμη, αλλά και για το ντιζάιν.


 
 

Κάθε λεπτομέρεια αυτού του εξαιρετικού εγχειρήματος πρέπει να σχεδιαστεί - από το ταξίδι (διάρκειας επτά μηνών), τη σκέψη του τι θα φορέσουμε, τι θα φάμε και τι θα προφυλάξουμε όταν φτάσουμε εκεί και μετά.


 
 

Η έκθεση «Moving to Mars» (Πηγαίνοντας στον Άρη) που εγκαινιάστηκε στις 18 Οκτωβρίου στο Μουσείο Σχεδιασμού (The Design Museum) στο Λονδίνο, εξετάζει τον ρόλο που διαδραματίζει ο σχεδιασμός στη διατήρηση της ασφάλειας των αστροναυτών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στον Άρη και τι θα μπορούσαμε να διδαχθούμε δουλεύοντας με τους περιορισμένους πόρους του, για να σχεδιάσουμε περισσότερη βιωσιμότητα στη Γη.


 
 

«Δεν υποστηρίζουμε ότι ο Άρης είναι ο πλανήτης Β. Θέτουμε το ερώτημα εάν η σχολαστικότητα που απαιτείται σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον -όπου θα πρέπει να ανακυκλώσουμε το οξυγόνο μας, να ανακυκλώσουμε το νερό μας και να επαναχρησιμοποιήσουμε τα απόβλητά μας για να επιβιώσουμε- θα μπορούσε να μας αναγκάσει να λύσουμε αυτά τα προβλήματα στη Γη» δήλωσε ο επιμελητής της έκθεσης και αρθρογράφος του Dezeen, Τζάστιν ΜακΓκουέρκ.


 
 

Η έκθεση είναι δομημένη σε πέντε μέρη: «Imagining Mars», (Οραματιζόμενοι τον Άρη) «The Voyage» (Το Ταξίδι), «Survival» (Επιβίωση) «Mars Futures» (Το Μέλλον του Άρη) και «Down to Earth» (Κάτω στη Γη).


 
 

Το πώς μπορεί να γίνει δυνατή η επιβίωση στον Άρη διερευνάται μέσα από  περισσότερα από 200 εκθέματα, πρωτότυπα αντικείμενα από τη NASA, το SpaceX του Ίλον Μασκ, μαζί με νέες προμήθειες και συναρπαστικές εγκαταστάσεις από τον Konstantin Grcic και την Alexandra Daisy Ginsberg.

Η έκθεση «Moving to Mars» θα διαρκέσει έως τις 23 Φεβρουαρίου 2020.