Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Δεν πόσταρε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο για τον σεισμό στη Σάμο – Fake ο λογαριασμός



Το γύρο του διαδικτύου έκανε ένα tweet για τον σεισμό στην Σάμο. Κι ενώ αρχικά πολλοί μπορεί να πίστεψαν ότι ο λογαριασμός ήταν του διάσημου ηθοποιού Ρόμπερτ ντε Νίρο, στην πραγματικότητα, είναι fake.

Στο συγκεκριμένο tweet γίνεται λόγος για «καταστροφικά νέα» σχετικά με τον σεισμό στην Σάμο και μάλιστα, ο διαχειριστής του λογαριασμού δίνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

«Καταστροφικά νέα έρχονται από το ελληνικό νησί της Σάμου και τις ακτές της Τουρκίας στο Αιγαίο. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και όσους έχουν επηρεαστεί από αυτή την τρομακτική τραγωδία», ανέφερε το tweet.

Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά, μπορεί να παρατηρήσει κανείς πως την ανάρτηση αυτή δεν την έκανε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, αλλά ο διαχειριστής ενός λογαριασμού - παρωδία.

https://twitter.com/RobertDeNiroUS/status/1322244793418874882

Να σημειωθεί επίσης ότι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το tweet, με τον σκύλο στα συντρίμμια δεν είναι πρόσφατες, ούτε σχετίζονται με τον σεισμό που προκάλεσε δεκάδες θανάτους, τραυματισμούς και υλικές ζημιές στη Σάμο και στη τουρκικά παράλια.