Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Led Zeppelin: Συνεχίζεται η διαμάχη για την πατρότητα του θρυλικού «Stairway to Heaven»



Συμμάχους στην κυβέρνηση Τραμπ φαίνεται ότι βρήκε το συγκρότημα των Led Zeppelin, καθώς υπήρξαν καταθέσεις στο δικαστήριο υπέρ της μπάντας, στη συνεχιζόμενη διαμάχη περί πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με το θρυλικό τραγούδι «Stairway to Heaven».


 
 

Οι κληρονόμοι του Ράντι Γουόλφ -γνωστού ως Ράντι Καλιφόρνια, που έγραψε το 1968 το τραγούδι «Taurus» για το μουσικό συγκρότημα «Spirit», κατηγόρησαν τα μέλη των Zeppelin ότι έκλεψαν ένα μουσικό μοτίβο από το τραγούδι και το χρησιμοποίησαν ως το αρχικό ριφ του «Stairway to Heaven».


 
 

Αξιωματούχοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ισχυρίστηκαν σε τοποθέτησή τους στο δικαστήριο ότι η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να κλείσει, παρά τις προσφυγές που έχουν γίνει στο Εφετείο.


 
 

Στην ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, το 2016, η επιτροπή ακρόασης αποφάνθηκε υπέρ των Led Zeppelin, ωστόσο το εφετείο ισχυρίστηκε ότι θα έπρεπε να ακουστούν οι καταγραφές των δύο τραγουδιών και να μην στηριχθεί η απόφαση μόνο στις μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων της μουσικής και σε μουσικές παρτιτούρες.