Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Καλοκαίρι 2018: Πολυαναμενόμενες συναυλίες



Η αντίστροφη μέτρηση για το συναυλιακό καλοκαίρι ξεκίνησε, αναμένοντας στη χώρα μας μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής!

Φέτος το καλοκαίρι ξεκινάει δυναμικά από τις 10 Μαΐου με τον Enrique Iglesias ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ λίγες ημέρες μετά η Lara Fabian επιστρέφει στην Αθήνα για δύο ατμοσφαιρικές συναυλίες.

Τα μεγάλα ονόματα που θα δούμε στο φετινό Release Athens είναι οι Rag’n’Bone και Jamiroquai, ενώ στο Rockwave δεν θα χάσουμε με τίποτα τους Arctic Monkeys στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας, αλλά και Iron Maiden και Judas Priest! Στο τρίτο μεγάλο μουσικό φεστιβάλ του καλοκαιριού, το Ejekt Festival, έχουμε την επιστροφή του Nick Cave και των The Bad Seeds, τους Wolf Alice -και αυτοί πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος- και τους Editors.

Κλείνοντας με τα Φεστιβάλ, το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί στο Ηρώδειο, ανάμεσα σε άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, τέσσερις συναυλίες με σπουδαία ονόματα, όπως ο Μπιλ Μάρει και ο τσελίστας Γιαν Βόγκλερ, ο Sting, οι Calexico και ο βιολονίστας Nigel Kennedy.

Τέλος, προσθέστε επίσης την εμφάνιση του Steven Wilson, τον σημαντικότερο εκπρόσωπο του progressive ήχου, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

Ο Enrique Iglesias για πρώτη φορά στην Αθήνα!
Κλειστό Γήπεδο Ο.Α.Κ.Α., Μαρούσι, Αττική
10/5/2018
Ο Enrique Iglesias, ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες στo κόσμο, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Ο Λατίνος σούπερσταρ ήθελε παρά πολύ να πραγματοποιήσει μια συναυλία στη χώρα μας, όμως μέχρι τώρα για διάφορους λόγους ήταν αδύνατον. Κατά τη διάρκεια του προγραμματισμού της φετινής ευρωπαϊκής του περιοδείας, οι υπεύθυνοι της παραγωγής φρόντισαν από πολύ νωρίς να διασφαλίσουν μια στάση στην Ελληνική πρωτεύουσα.

Ο Enrique Iglesias είναι πιο γοητευτικός από ποτέ. Με την τρέχουσα επιτυχία του «Duele el Corazon» γράφει μουσική ιστορία, ενώ με συνολικά 14 κομμάτια στο νούμερο ένα μεταξύ των οποίων τα Súbeme la Radio, Bailando και Hero, ανέβηκε στην κορυφή του «Billboard Dance Club Songs».

 

Lara Fabian: Η σύγχρονη ντίβα του γαλλικού τραγουδιού στην Αθήνα!
Γήπεδο Tae Kwon Do, Π. Φάληρο
19 και 20/5/2018

Η Λάρα Φαμπιάν, η απόλυτη ντίβα του σύγχρονου τραγουδιού, έρχεται για δύο μεγάλες συναυλίες στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Camouflage World Tour 2018!

Τριάντα χρόνια και κάτι επιτυχημένης μουσικής πορείας στις μεγάλες σκηνές του κόσμου, 12 albums με εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως και πολυάριθμους θαυμαστές που την ακολουθούν πιστά, η Lara Fabian , έκανε ακόμη μια δυναμική εμφάνιση με το 13ο album της, “Camouflage”, δέκα χρόνια μετά από το προηγούμενο άλμπουμ με αγγλικούς στίχους.

Με την ευκαιρία τoυ νέου αυτού album, το οποίο δανείστηκε το όνομα του από το ομώνυμο τραγούδι που περιέχει, ξεκινάει μια μοναδική παγκόσμια περιοδεία, το Camouflage World Tour 2018!

Ένα tour που θα περιέχει μια εκπληκτική και πρωτοποριακή οπτικοακουστική εμπειρία και την εκρηκτική Lara να ερμηνεύει επί σκηνής τραγούδια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά άλλα και τραγούδια «σταθμούς» της πολυετούς καριέρας της, που αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και θα απολαύσουμε μαζί της…

 

Rag’n’Bone Man στην Πλατεία Νερού (Release Athens 2018)
Πλατεία Νερού, Π. Φάληρο
31/05/2018

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης των London Grammar την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, ο Rag’n’Bone Man αναλαμβάνει να είναι ο headliner της βραδιάς, στην Πλατεία Νερού στις 31 Μαΐου 2018.

Ο Rag’n’Bone Man, ο «αγαθός γίγαντας» της soul / blues / pop, ο άνθρωπος που με το «Human» έχει σαρώσει τα πάντα την τελευταία χρονιά, θα μας υποδεχτεί στο άνοιγμα της φετινής διοργάνωσης, μαζί με επιπλέον ονόματα που θα πλαισιώσουν την πρώτη φεστιβαλική live βραδιά.

 

Οι Jamiroquai στο Release Athens 2018
Πλατεία Νερού, Π. Φάληρο
17/06/2018

Οι Jamiroquai, μία από τις διασημότερες μπάντες των δύο προηγούμενων δεκαετιών, θα βρεθούν – επιτέλους – κοντά μας, με τον Jay Kay σε φουλ φόρμα πλέον, μετά την περσινή περιπέτεια που οδήγησε στην αναγκαστική ματαίωση της εμφάνισής τους στο Release Athens 2017. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, η αναμονή θα λάβει αίσιο τέλος και το μεγαλύτερο party του καλοκαιριού , όπως είχαμε υποσχεθεί, μας περιμένει όλους!

Την ίδια βραδιά επί σκηνής θα δούμε επίσης τους Parov Stelar, Cigarettes after sex, Sillyboy’s Ghost Relatives και Σtella.

 

Ο Μπιλ Μάρει με τον τσελίστα Γιαν Βόγκλερ στο Ηρώδειο
Ηρώδειο, Δ. Αεροπαγίτου, Αθήνα
19/6/2018

Ο αγαπημένος κωμικός ηθοποιός Μπιλ Μάρει έρχεται σε ρόλο τραγουδιστή, μαζί με τον τσελίστα Γιαν Βόγκλερ και άλλους φίλους, για μία ξεχωριστή παράσταση στο Ηρώδειο, με τίτλο New Worlds, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018.

Η ιδέα για το πρόγραμμα «New Worlds» γεννήθηκε όταν ο ηθοποιός Bill Murray και ο τσελίστας Jan Vogler γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα έργο αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική και τη λογοτεχνία. Το πρόγραμμα παρουσιάζει τις αμερικανικές αξίες και στις δύο μορφές τέχνης και το πώς οι Αμερικανοί συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί έχουν δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης.

Η ερμηνεία των τραγουδιών και η ανάγνωση των κειμένων από τον Bill Murray με συνοδεία μουσικής δωματίου που διευθύνει o τσελίστας Jan Vogler μας προϊδεάζουν για ένα συναρπαστικό συναπάντημα της μουσικής και της λογοτεχνίας, από δύο μετρ της τέχνης.

 

Ο Sting για δύο συναυλίες το καλοκαίρι στο Ηρώδειο
Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα
22 και 23/06/2018

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουνίου ο Sting θα εμφανιστεί στο Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού σε δυο εμφανίσεις που θα γραφτούν στην ιστορία!

Στον μοναδικής ομορφιάς και ακουστικής χώρο του Ηρωδείου ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης θα προσφέρει στο ελληνικό κοινό δυο βραδιές που όσοι τυχεροί παρευρεθούν θα θυμούνται για καιρό!

O αγαπημένος του ελληνικού κοινού Sting θα εμφανιστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Περισσότερες πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα!

 

Nick Cave και The Bad Seeds, Wolf Alice και Editors στο Ejekt Festival 2018
Πλατεία Νερού, Φάληρο
23/06/2018

O Nick Cave και οι The Bad Seeds θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του EJEKT Festival, τον Ιούνιο του 2018! Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά τον Αυστραλό δημιουργό και τους περίφημους Seeds στην πιο ιδανική τοποθεσία: στις 23 Ιουνίου στη σκηνή του EJEKT Festival, στην πανέμορφη Πλατεία Νερού στο Φάληρο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Μετά τους Nick Cave & The Bad Seeds, άλλο ένα πολύ μεγάλο όνομα προστίθεται στο line-up της 23ης Ιουνίου: οι Editors επιστρέφουν στο Ejekt Festival! Η εμφάνισή τους στο EJEKT Festival 2018 είναι στα πλαίσια της νέας πανευρωπαϊκής περιοδείας τους, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου, έκτου κατά σειρά δίσκου τους, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους. Αυτόν τον δίσκο, καθώς και τις μεγάλες επιτυχίες τους, θα μας παρουσιάσουν και στην Πλατεία Νερού στις 23 Ιουνίου.

Τέλος, οι Wolf Alice, η πλέον ανερχόμενη βρετανική μπάντα της πρόσφατης πενταετίας είναι το τρίτο όνομα που ανακοινώνεται από το line-up της 23ης Ιουνίου, μετά τους Nick Cave & The Bad Seeds και τους Editors. Αυτή θα είναι η πρώτη εμφάνιση του συγκροτήματος στην Ελλάδα.

 

Οι Calexico τον Ιούλιο στο Ηρώδειο!
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
3/7/2018

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα της παγκόσμιας ροκ σκηνής στο Φεστιβάλ Αθηνών! Για μία μόνο βραδιά, οι Calexico, θα βρίσκονται στο Ηρώδειο προσκαλώντας τους φίλους του συγκροτήματος να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

Μια σχέση που μετρά δύο δεκαετίες, αυτή των Calexico με το ελληνικό κοινό, βρίσκει τη θέση της στη σκιά της Ακρόπολης, σε μια μοναδική παράσταση, που μιλά ήδη στην καρδιά μας. Με την μπάντα σε πλήρη σύνθεση, όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους και σίγουρα δυνατές εκπλήξεις, οι Calexico πραγματώνουν το όνειρο κάθε καλλιτέχνη, και ετοιμάζονται να μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά αγάπης, ταξιδιού και μελωδίας στο Ωδείο του Ηρώδη του Αττικού.

 

Oι Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Ελλάδα!
TerraVibe Park, 37ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας
6/07/2018

To Rockwave Festival υποδέχεται την Παρασκευή 6 Ιουλίου το μεγαλύτερο ροκ γκρουπ της εποχής μας στο TerraVibe Park!

Σημειώστε την ημερομηνία και γυρίστε τα ρολόγια σας στις 06.07.2018! Οι Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Ελλάδα! To ξαναγράφουμε για να το πιστέψετε! Ο Ιούλιος φέτος θα είναι Rockwaver!

 

Ο βιολονίστας Nigel Kennedy τον Ιούλιο στο Ηρώδειο
Ηρώδειο, Πεζόδρομος Δ. Αρεοπαγίτου, Αθήνα
17/7/2018

Ο χαρισματικός βιολονίστας Nigel Kennedy, το «τρομερό παιδί» της κλασικής μουσικής, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Σε μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Τρίτη 17 Ιουλίου, θα ερμηνεύσει με τον προσωπικό, αντισυμβατικό του τρόπο έργα του J. S. Bach, αλλά και σπουδαίες τζαζ συνθέσεις του George Gershwin.

Η νέα του πρόταση με τίτλο Bach meets Kennedy meets Gershwin αποτυπώνει ακριβώς αυτόν τον διττό χαρακτήρα της ανατρεπτικής καλλιτεχνικής του προσέγγισης, ανοίγοντας έναν διάλογο ανάμεσα στο έργο του Bach (με τα έργα για βιολί του οποίου έχει ασχοληθεί επανειλημμένα στο παρελθόν, χαρίζοντας ανεπανάληπτες ερμηνείες) και στις τζαζ συνθέσεις ενός σύγχρονου κλασικού, του Gershwin, αφήνοντας πάντοτε χώρο για αυτοσχεδιασμό, ώστε να αναδυθεί το πάθος, η γοητεία και η βαθιά τεχνική που διαπνέουν και τους δύο συνθέτες. Τον Kennedy συνοδεύουν επί σκηνής διακεκριμένοι δεξιοτέχνες, όπως ο Γερμανός Rob Bussalb (κιθάρα) και οι Πολωνοί Tomasz Kupiec (κοντραμπάσο) και Beata Urbanek (τσέλο).

 

Οι Iron Maiden και Judas Priest στο Rockwave Festival 2018!
TerraVibe Park, Μαλακάσα
19 και 20/07/2018

Το Rockwave επιστρέφει πιστό στο ραντεβού του τον Ιούλιο του 2018, με πρώτα μεγάλα ονόματα τους Judas Priest (19/7) και τους Iron Maiden (20/7).

Οι Judas Priest επιστρέφουν στο Rockwave στις 19 Ιουλίου, ενώ μία ημέρα μετά στις 20/7 οι Iron Maiden θα φέρουν έναν heavy metal σεισμό ισοπεδώνοντας το TerraVibe!

Σε συνέχεια της απόλυτα επιτυχημένης παγκόσμιας περιοδείας τους το 2016-17 για την προήθηση του 16ου studio album The Book Of Souls, οι Iron Maiden θα βγουν ξανά στο δρόμο το 2018 με μια σεριά από σόου σε φεστιβάλ και αρένες στην Ευρώπη, με την Legacy Of The Beast World Tour ξεκινώντας από το Ταλίν της Εσθονίας στις 26 Μαϊου και τελειώνοντας στην o2 Arena, Λονδίνο στις 10 Αυγούστου.

 

Ο Steven Wilson έρχεται ξανά στην Ελλάδα!
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
25/07/2018 – Στις 21.00

O σημαντικότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου progressive ήχου, Steven Wilson, επιστρέφει στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

Φανερά επηρεασμένος από τον Peter Gabriel, την Kate Bush, τους Tears For Fears και άλλους καλλιτέχνες της progressive pop σκηνής της δεκαετίας του 80′, ο Steven Wilson καταφέρνει να αναδείξει μια διαφορετική πτυχή της μουσικής προσωπικότητας του στο πέμπτο προσωπικό του album “To The Bone”, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.