Τρίτη 09 Μαρτίου 2021 -
Συννεφιά

12 °C

Σήμερα, 9. Μαρτίου 2021

Κάλλια Τριανταφύλλου: Ένα μέλλον που δεν έχουμε ζήσει ακόμηΗ Αίθουσα Τέχνης Αθηνών παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Κάλλιας Τριανταφύλλου «shifting rooms». Στην έκθεση βλέπουμε έργα σε ξύλο τα οποία έχουν δημιουργηθεί με τη μέθοδο της εγκαυστικής όπως και στην πρώτη της ατομική έκθεση με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά είναι ζωγραφισμένα με αλλεπάλληλες επιστρώσεις κεριού με λάδι, μια τεχνική που επιτρέπει την δημιουργία περισσότερων λεπτομερειών. Διάρκεια έκθεσης 6 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου.

Κυρίως παρουσιάζονται εσωτερικά δωματίων όπου η ανθρώπινη παρουσία ή απουσία λειτουργεί σαν ένα μέρος του πίνακα και όχι ως βάση του. Το ανθρώπινο στοιχείο, όπου υπάρχει, συνδέεται, γίνεται ένα, με τα εσωτερικά δωματίων αφήνοντας το βλέμμα να περιπλανηθεί στους χώρους. Εκεί, μέσα σε μία «συνθήκη» ονείρου, το πραγματικό μεταμορφώνεται, μετακινείται προς το φαντασιακό. Αυτό επιτυγχάνεται ιδιαίτερα με την χρήση του κεριού που λειτουργεί σαν διαφάνεια προσδίδοντας τελικά μια αέρινη ατμόσφαιρα.

Τα έργα άλλοτε με μεγάλη λεπτομέρεια, άλλοτε με αδρές πινελιές ή πλακάτες κέρινες επιφάνειες μας αφήνουν μια μελαγχολία ενός μέλλοντος που δεν έχουμε ζήσει ακόμη. Όπως προλογίζει στον κατάλογο της έκθεσης ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης «… Ήρθα αντιμέτωπος μαζί τους και ευθύς θυμήθηκα, σαν να τον είχα γράψει μόλις χθες τον “Υπερσυντέλικο“ … Στην χώρα των διαψευσμένων ελπίδων. Εκεί όπου τα ρολόγια δείχνουν πάντα παρά πέντε…».

Τα έργα είναι υψηλής αισθητικής και κομψότητας με χρωματικές ποιότητες και ιδιαίτερη σύνθεση. Χαρακτηρίζονται από μια κοινή αισθητική αλλά το καθένα επικοινωνεί με ένα μοναδικό τρόπο με το θεατή καθότι έχει το δικό του ύφος και αποπνέει τη δική του ατμόσφαιρα. Είναι έργα τα οποία εκφράζουν την ευαισθησία και οξυδέρκεια του βλέμματος της ζωγράφου καθώς και την ευελιξία του χεριού της καθότι έχουν δημιουργηθεί με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο.

Event Information
Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Δεξαμενή, 106 75 Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 6 Νοεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 6 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 14.30 και 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.00 -14.30, Κυριακή – Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: τηλ. 210 7213938, fax 210 7258216, www.athensartgallery.gr [email protected]

Πηγή κειμένου: 

art22.gr