Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ισραηλινοι θεραπευτές –κλόουν θα επισκεφθούν την Ελλάδα δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους στις γιορτές



Οι Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν,  Avital Dvory και Shahar Hurevich, θα επισκεφθούν την Αθήνα και τα Ιωάννινα στις 18-20 Δεκεμβρίου προκειμένου να δώσουν χαρά σε παιδιά και ηλικιωμένους σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρείας, ενώ θα πραγματοποιήσουν και σεμινάρια. 

Συγκεκριμένα, η Avital Dvory και ο Shahar Hurevich θα επισκεφθούν την Παιδιατρική Κλινική Ιασώ Παίδων, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», την Ογκολογική Μονάδα «Ελπίδα-Μαριάννα Βαρδινογιάννη» του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και την Παιδιατρική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου θα συναντήσουν παιδιά, το προσωπικό και θα δώσουν διαλέξεις και σεμινάρια.  Επιπλέον, η Avital και ο Shahar θα  δώσουν χαρά σε ηλικιωμένους στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος» της Βάρης, το «Ρέστειον» Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων και τον Οίκο Ευγηρίας «Ζωγράφειος» στα Ιωάννινα.

Η Avital Dvory είναι κλόουν-θεραπεύτρια στα νοσοκομεία “Hemek” και “Meir” στο Ισραήλ τα τελευταία 15 χρόνια και είναι μία από τις κύριες θεραπεύτριες του «Dream Doctors Project» (Ιατρικό Έργο Ονείρων- κλόουν-θεραπευτές σε δράση). Είναι επίσης διευθυντρία θεάτρου, κουκλοπαίκτης και καλλιτέχνης σκηνής. Σπούδασε στο Τελ Αβίβ, την Ιερουσαλήμ και τη Βαρκελώνη και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Κεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος του Λονδίνου, με εξειδίκευση στο κουκλοθέατρο και στο φυσικό θέατρο. Έχει λάβει πολλά βραβεία και παραδίδει σεμινάρια διεθνώς για την ειδική μέθοδο των «Dream Doctors».  Η Avital θα συνοδεύεται από τον επίσης κλόουν-θεραπευτή, Shahar Hurevich, ο οποίος παίζει κιθάρα. Η Avital και ο Shahar έχουν επισκεφθεί νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο και έχουν συναντήσει παιδιά με σοβαρές αρρώστιες και ανίατες ασθένειες.   

Η επίσκεψη των Ισραηλινών κλόουν- θεραπευτών στην Ελλάδα συμπίμπτει με την Εβραϊκή γιορτή του Χανουκά (Γιορτή του Φωτός) καθώς και τα Χριστούγεννα και έχει ως στόχο να δώσει χαρά σε εκείνους που το χρειάζονται περισσότερο, ιδιαίτερα σε άρρωστα παιδιά και σε ηλικιωμένους.  Αποτελεί πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα και συνδιοργανώνεται με τα νοσοκομεία και τους οίκους ευγηρείας που θα επισκεφθούν η Avital και ο Shahar. H επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιείται και με τη συνεργασία του Ιδρυμάτος «Κάνε Μια Ευχή» Ελλάδας.