Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

'Ιμβρος : «Αέναο Ταξίδι» - Ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση στη χαμένη πατρίδα



         Με δάκρυα στα μάτια παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ: "'Ιμβρος: Αέναο Ταξίδι" όσοι παραβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ που μιλάει για την ιστορία της εκπαίδευσης στην 'Ιμβρο με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων μετά από μισό αιώνα στο νησί, πραγματοποιήθηκε από το διαδικτυακό περιοδικό "Πεμπτουσία" σε εκτέλεση Παραγωγής απο την sceptic production και τη διεύθυνση της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη. 

Επιστημονικός Σύμβουλος ήταν ο Πέτρος Παναγιωτόπουλος, στην έρευνα η Σπυριδούλα Οικονομάκη, στη Διεύθυνση Φωτογραφίας ο Παναγιώτης Ποδαρόπουλος και στο Μοντάζ ο Κοσμάς Φιλιούσης. Τη μουσική του ντοκιμαντέρ έγραψε ο Βαγγέλης Σβάρνας, στην κάμερα ήταν ο Κώστας Ματίκας, στον ήχο ο Ορέστης Γιαννακάκης ενώ βοηθός Παραγωγής ήταν Σεραφείμ Πολίτης.

 Ο Πρόεδρος της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας-Θράκης, κ. Παύλος Σταματίδης μίλησε για την ιστορία που έγραψε η Ίμβρος στην εκπαίδευση και την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να ξαναζωντανέψει το νησί.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο διευθυντής περιεχομένου της "Πεμπτουσίας" Πέτρος Παναγιώτοπουλος

Στην εκδήλωση μίλησε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ. Ο Γέροντας αναφέρθηκε στην προσφορά της Μονής στην εκπαίδευση, και τη δραστηριότητα της με στόχο να καλλιεργεί και να εκπαιδεύει.

Το ντοκιμαντέρ για την Ίμβρο ήταν μια ιδέα - για την οποία δούλεψε σκληρά για να πραγματοποιηθεί - του Νίκου Γκουράρου, Διευθυντή της "Πεμπτουσίας", ψυχής του διαδικτυακού περιοδικού.