Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η ταινία «The trip to Greece» είναι γεμάτη από Ελλάδα!



Πρώτα στην Αγγλία. Έπειτα στην Ιταλία. Από κει στην Ισπανία. Στιβ Κούγκαν και Ρομπ Μπράιντον μας ταξιδεύουν στο σίκουελ του «Τhe trip to...», δείχνοντας πανέμορφα τοπία σε κάθε χώρα που επισκέπτονται, τρώγοντας απολαυστικό φαγητό, αμπελοφιλοσοφώντας, φλερτάροντας, γελώντας. Και τώρα στην Ελλάδα. Το τελευταίο –όπως αναφέρουν οι ίδιοι- επεισόδιο γυρίστηκε στη χώρα μας και ήδη το τρέιλερ δημιουργεί προσδοκίες.

Θα αναρωτιέστε τώρα προς τι όλος αυτός ο πρόλογος; Μα το ταξίδι τους στην Ελλάδα ξεκινά από τη Λέσβο! Κούγκαν και Μπράιντον ήρθαν στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, επέλεξαν το νησί μας και μέσα από τη μοναδική τους συνύπαρξη, τόσο τηλεοπτικά στο BBC όσο και κινηματογραφικά, ταξιδεύουν τις ομορφιές μας σε όλο τον κόσμο.

Το «Trip to Greece» του Μάικλ Ουιντερμπότομ έκανε την πρεμιέρα του στον τηλεοπτικό αέρα της Μεγάλης Βρετανίας, ως σειρά στο BBC, ωστόσο λόγω κορονοϊού η αντίστοιχη πρεμιέρα του στη «μεγάλη οθόνη» ακυρώθηκε, αφού το Φεστιβάλ της Tribeca δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

«Όταν ο Οδυσσέας έφυγε από την Τροία, του πήρε 10 χρόνια μέχρι να επιστρέψει στην Ιθάκη. Ο Στιβ Κούγκαν και ο Ρομπ Μπράιντον έχουν μόλις 6 ημέρες στην διάθεσή του για την δική τους προσωπική "οδύσσεια" στην Ελλάδα. Ένα road trip στο οποίο συζητούν για την κωμωδία και το δράμα, την αστρονομία και την βιολογία, την ιστορία, τους μύθους, την δημοκρατία και το νόημα της ζωής", αναφέρει η σύνοψη της σειράς, που περιλαμβάνει έξι διαφορετικά επεισόδια.

Το πρώτο, που γυρίστηκε πέρυσι τον Ιούνιο στο νησί της λέσβου, έχει τον τίτλο «Troy and Lesbos». Το δεύτερο «Stagira, Halkidiki and the Pelion», το τρίτο «Delphi and Athens», το τέταρτο πάει Επίδαυρο και Ναύπλιο, το πέμπτο Υδρα και Μάνη και το έκτο τιτλοφορείται «Pylos, Kefalonia and Ithaca».

Όλοι εμείς θα απολαύσουμε τη συμπτυγμένη κινηματογραφική έκδοση, σαν μια καλοδουλεμένη και μονταρισμένη ταινία. Πότε; Ο αρχικός προγραμματισμός έλεγε στις 22 Μαΐου. Ωστόσο, από τη στιγμή που οι κινηματογράφοι είναι κλειστοί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το πιθανότερο είναι αυτό να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει και το Video On Demand, σωστά;

Για την ώρα, μπορούμε να πάρουμε μια μικρή πρώτη γεύση από το τρέιλερ: 

Με πληροφορίες από moveitmag.gr