Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου..



 

- Πρεμιέρα για το έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος μαζί με τη Μαρία Πρωτόπαππα μοιράζονται τους εμβληματικούς ρόλους του Τζορτζ και της Μάρθα. Θέατρο Αθηνών, στις 9.15 μ.μ. Βουκουρεστίου 10.

- Ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους θα μοιραστεί τα μυστικά του ντετέκτιβ Κλουζ με τους μικρούς αναγνώστες του στο καφέ του Ιανού, με τη βοήθεια του εμψυχωτή Χρήστου Χριστόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά. Στις 12 το μεσημέρι. Σταδίου 24.

 - Με δωρεάν είσοδο για το κοινό ξεκινάει η νέα σεζόν του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» με το εμβληματικό θεατρικό έργο «Πέερ Γκυντ» του Ερικ Ιψεν, σε μουσική Εντβαρντ Γκριγκ, από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Με δελτία εισόδου (2 δελτία ανά άτομο). Στις 8.30 μ.μ. Ακαδημίας 59. 14-15 και 17/10.

- Στο πλαίσιο της έκθεσης στο Ωδείο Αθηνών, οι Sane Industries σε συνεργασία με τους Cadu Architects παρουσιάζουν την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας «Επίσκεψη στο όραμα του Ι. Δεσποτόπουλου». Μια virtual reality εμπειρία στον Πολυχώρο Ω2 του Ωδείου Αθηνών. 11 π.μ - 2 μ.μ. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 12-13/10. Εως 7/11.

- Το KAOS των Griffόn Dance Co, η παράσταση χορού της Ιωάννας Πορτόλου και των συνεργατών της, που εξερευνά την έννοια της ιστορικής και εθνικής μας ταυτότητας, παρουσιάζεται για 3 Σαββατοκύριακα στην Αθήνα. 12-13/10. Στις 9 μ.μ. Studio Griffon Motel for Dance, Αργολίδος 48 και Λ. Ριανκούρ.

- Για δεύτερη Κυριακή ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου «ΜΠΙΠ», στην Κυψέλη, το αφηγηματικό κείμενο του Θανάση Τριαρίδη «Το κόψε-κόψε» ή «Οταν οι γκοτζίλες εξανθρωπίζονται». Η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Γεωργούλα. Με τις Ιωάννα Αγγελάκη και Κέλλυ Νικηφόρου. Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Μπορούμε να θίγουμε τα “ιερά και όσια” του άλλου;» με τον Θανάση Τριαρίδη και τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ηλία Μαγκλίνη. Κυριακή 13/10, στις 7 μ.μ., θέατρο «ΜΠΙΠ», Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη.