Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χριστούγεννα με «Εύθυμη χήρα» στο θέατρο Ολύμπια



Εκτυφλωτικό κόκκινο, μεγάλες επιφάνειες χρυσού, ανάλαφρη πρόζα, βιεννέζικα βαλς… Η ανά τον κόσμο δημοφιλής «Εύθυμη χήρα» ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Ολύμπια, απηχώντας κάτι από το ένδοξο παρελθόν της ως έδρα της Λυρικής.

Χαρακτηρίζεται η βασίλισσα της οπερέτας. Οι Γάλλοι θεατές όταν την είδαν πρώτη φορά στο Παλέ Γκαρνιέ την χαρακτήρισαν «très Parisienne». Η «Εύθυμη χήρα» του Franz Lehár (Φραντς Λέχαρ) ανεβαίνει στα ελληνικά στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» από 7 Δεκεμβρίου και για δέκα παραστάσεις ως και τις 27 Δεκεμβρίου.

Στην παράσταση κυριαρχούν βιεννέζικα βαλς, ανάλαφρη πρόζα, γλυκές, νοσταλγικές μελωδίες και μία εκθαμβωτική Χήρα συνθέτουν ένα τρελό γαϊτανάκι του έρωτα σε μια αποδιοργανωμένη κοινωνία μπουρζουάδων και κυνηγών του χρήματος της Χήρας. Πρωταγωνιστεί η νεαρή, πανέμορφη χήρα Άννα Γκλάβαρι από το κρατίδιο βαλκανικό κρατίδιο Ποντεβέντρο που πνίγεται στα χρέη. Ο βαρόνος Ζέτα, πρέσβης του Ποντεβέντρο στο Παρίσι, κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την πείσει να παντρευτεί πάλι κάποιον συντοπίτη της προκειμένου να μην χαθεί η κληρονομιά της, να μείνει στο κρατίδιο. Επιστρατεύει τον γοητευτικό κόμη Ντανίλο Ντανίλοβιτς παλιό έρωτας τη Άννας. Φυσικά δεν λείπουν τα προβλήματα, οι κωμικές ανατροπές, οι γκάφες όμως το τέλος είναι σίγουρα ευτυχισμένο.

Σκηνοθετεί ο Ισίδωρος Σιδέρης με τον Διονύση Τσαφταρίδη στις χορογραφίες, τον Κώστα Μπουγουρά στους φωτισμούς και τον εμβληματικό Μανόλη Παντελιδάκη στα σκηνικά και τα κοστούμια. Τη μουσική διεύθυνση μοιράζονται στη διπλή διανομή οι Ζωή Ζενιώδη και Ελένη Κοτσμανίδου, τον ρόλο της Αννας ερμηνεύουν οι Δέσποινα Σκαρλάτου και Ελεάννα Κωνσταντά, του Κόμη ο Γιάννης Καλύβας και ο Νίκος Ζιάζιαρης, του βαρώνου ο Βαγγέλης Μανιώτης και ο Μάριος Σαραντίδης. Βαλανσιάν είναι η Κάτια Πάσχου και η Μαριλενα Στριμφτόμπολα.

Πληροφορίες:
7, 8, 14, 15, 21, 22, 26, 27 Δεκεμβρίου 2019 & 1, 2 Φεβρουαρίου 2020