Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Gwen MacGregor έκθεση "Tree Lines - Greece"



Η Phoenix Athens παρουσιάζει την ατομική έκθεση Tree Lines -Greece από την καλλιτέχνη του προγράμματος διαμονής της Phoenix Athens, Gwen MacGregor. 

Η δημιουργική πρακτική της MacGregor διερευνά την εμπειρία και την κατανόηση ενός τόπου. Η υλικότητα έχει κυμανθεί ευρέως, συγκεντρώνοντας βιντεοκλίπ, βρίσκοντας και επανατοποθετώντας αντικείμενα στο σχέδιο και τη φωτογραφία, κάνοντας την έννοια της εγκατάστασης το επίκεντρο της πρακτικής της. 

 

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης σειράς που ονομάζεται "Tree Lines" που ξεκίνησε αρχικά στο Outer Hebrides της Σκωτίας. 

Η MacGregor πλέκει με βελονάκι (crochet) μικρά τρισδιάστατα δέντρα που αντιπροσωπεύουν συγκεκριμένα είδη από την περιοχή που επισκέπτεται και στη συνέχεια τα φωτογραφίζει στον ίδιο χώρο (in situ).

Η καλλιτέχνις ξεκίνησε πρώτα με κλωστή από μαλλί για να πλέξει τα δέντρα σε διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου ανάλογα με τη χώρα. Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, αποφάσισε να φέρει το θέμα των πλαστικών τσαντών μιας χρήσης, δημιουργώντας επίσης δέντρα από απορριπτόμενες πλαστικές σακούλες που συγκεντρώθηκαν από τα τοπικά πάρκα. 

Τα δέντρα προορίζονται σκοπίμως να είναι κάπως λυπηρά, φανταστικά για τα δάση που γρήγορα εξαφανίζονται. Τονίζουν επίσης την καλλιτέχνη και τη σύνθετη και πολυεπίπεδη σχέση που βιώνει σε ό, τι έδαφος στέκεται. 

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 19:00.

 

Σημείωση: Για επίσκεψη στην έκθεση εκτός ωραρίου μπορείτε να καλέσετε στο 213 0457868 για ραντεβού.