Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Game of Thrones»: Ο Τζέισον Μομόα κλήθηκε να απολογηθεί για τον ρόλο του



Να απολογηθεί για τις σκηνές βίας και τον τρόπο μεταχείρισης των γυναικών στην τηλεοπτική σειρά «Game of Thrones», ζητήθηκε από τον Τζέισον Μομόα.

Ο ηθοποιός, σε συνέντευξή του στους The New York Times για την προώθηση της νέας του ταινίας «Sweet Girl», ρωτήθηκε αν θα έκανε σήμερα αυτές τις σκηνές, εάν έχει μετανιώσει και αν τις βλέπει με άλλο μάτι σήμερα.


 
 

«Λοιπόν, ήταν σημαντικό να υποδυθώ τον Ντρόγκο και τον χαρακτήρα του. Έπαιζα κάποιον που μοιάζει με τον Τζένγκις Χαν. Αλήθεια, ήταν πραγματικά  ιδιαίτερα δύσκολο. Αλλά η δουλειά μου, ήταν να ερμηνεύσω αυτόν τον ρόλο,  που  δεν ήταν ωραίος, μα αυτός ήταν ο χαρακτήρας», είπε ο ηθοποιός.


 
 

«Δεν είναι δουλειά μου να σκεφτώ “μήπως δεν θα το έκανα;” Πραγματικά, ποτέ δεν έχω ερωτηθεί αν έχω μετανιώσει για κάποιον ρόλο που έχω παίξει.  Ας το δούμε στη βάση τού ότι δεν τίθεται θέμα αν θα το επαναλάβω –είναι κάτι που έχω ήδη κάνει».


 
 

Στη συνέχεια της συνέντευξης,  ο ηθοποιός επανήλθε στη συγκεκριμένη  ερώτηση, χαρακτηρίζοντάς τη «δυσάρεστη». «Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που μου άφησε μία δυσάρεστη αίσθηση στο στομάχι. Όταν αναφερθήκατε στο “Game of Thrones”, μιλήσατε για πράγματα σχετικά με τον χαρακτήρα που υποδύθηκα και αν θα το ξαναέκανα. Απογοητεύτηκα που μου ζητήσατε να το σχολιάσω» είπε ο Μομόα.


 
 

Και συνέχισε, λέγοντας: «Είναι κακή η αίσθηση -να φέρω  ευθύνη για να αφαιρεθεί κάτι, λες και ένας ηθοποιός έχει την επιλογή για κάτι τέτοιο. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν παραγωγοί, υπάρχουν συγγραφείς, υπάρχουν σκηνοθέτες και δεν συνηθίζεται να λέει κανείς: “Δεν θα το κάνω αυτό, γιατί αυτό δεν είναι πρέπον αυτή τη στιγμή και δεν ταιριάζει με το τρέχον πολιτικό κλίμα”. Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Είναι, λοιπόν, μια ερώτηση που μοιάζει ενοχλητική. Ήθελα απλώς να το μάθετε».