Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 -

Φωτογράφος φτιάχνει «φανταστικά φορέματα» από μπογιά, ζυμαρικά και καφέΔεν έχει τέλος η καλλιτεχνική φαντασία! Ένας φωτογράφος τοποθετεί μπογιές, ζυμαρικά, καφέ, φρούτα, λαχανικά και άλλα πάνω σε μοντέλα και  δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες από «φανταστικά φορέματα».

Η ασυνήθιστη τεχνική σύνθεσης φωτογραφιών δημιουργεί συναρπαστικές εικόνες. Ο φωτογράφος Andrea Facco λέει στο PetaPixel ότι το έργο του εμπνεύστηκε από τα υγρά φορέματα της Aurum Light.

«Συνήθως βγάζω πολλές φωτογραφίες και στη συνέχεια επιλέγω τις πιο χρήσιμες. Όταν ρίχνω υλικά στο σώμα του μοντέλου, μερικές φορές οι λήψεις δεν είναι πάντα τέλειες και πρέπει να τις ξανακάνω», εξηγεί.

 «Είναι πάντα ένα ομαδικό παιχνίδι με τον συνάδελφό μου. Στη συνέχεια επιλέγω 10 με 20 [φωτογραφίες] τις οποίες συνδυάζω στο photoshop για να αναδημιουργήσω το επιθυμητό φόρεμα».

Ο Facco λέει επιπλέον ότι μια φωτογράφηση διαρκεί το πολύ μια ώρα, την οποία περνάει ρίχνοντας υλικά στο σώμα του μοντέλου πριν μεταβεί στον υπολογιστή για να δημιουργήσει το σύνθετο.

«Αποφάσισα να κάνω αυτή τη σειρά λήψεων γοητευμένος από τις γνωστές φωτογραφίες του Aurum Light, του πρώτου φωτογράφου που έκανε αυτή την τεχνική», εξηγεί ο Facco.

«Όμως με την πάροδο του χρόνου προτίμησα να αναζητήσω την προσωπική μου τεχνική λήψης και κυρίως προσπάθησα να χρησιμοποιήσω διαφορετικά υλικά. Το “υγρό” φόρεμα είναι μια τεχνική που χρησιμοποιήθηκε από αυτόν τον φωτογράφο που την σκέφτηκε πρώτος».

Δείτε φωτογραφίες: