Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Fondation Louis Vuitton: Ανοίγει τις πύλες του με έκθεση αφιερωμένη στη Σίντι Σέρμαν



Το Fondation Louis Vuitton, Μουσείο Τέχνης και Πολιτιστικό Κέντρο υπό την αιγίδα του γαλλικού brand ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ανοίξει τις πύλες του ξανά τον Σεπτέμβριο.

Το Ίδρυμα με έδρα το Παρίσι, που έκλεισε τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας του κοροναϊού τόνισε την ανάγκη για «συνέχεια», με ένα πρόγραμμα εκθέσεων που υπογραμμίζει τη δέσμευσή του για τη σύγχρονη τέχνη και τον 20ο αιώνα.

Η πρώτη του έκθεση μετά το άνοιγμα θα είναι αφιερωμένη στην αμερικανίδα καλλιτέχνη Σίντι Σέρμαν.

Η Σίντι Σέρμαν είναι γνωστή για τα φωτογραφικά της πορτρέτα, στα οποία απεικονίζει τον εαυτό της ως μια σειρά από φανταστικούς χαρακτήρες χρησιμοποιώντας κοστούμια, μακιγιάζ, περούκες και σκηνικά.

Για να δημιουργήσει τις φωτογραφίες της, αναλαμβάνει πολλούς ρόλους φωτογράφου, μοντέλου, καλλιτέχνη μακιγιάζ, κομμωτή, στιλίστριας και υπεύθυνης γκαρνταρόμπας.

Το έργο της έχει επιτύχει τεράστια απήχηση στην ποπ κουλτούρα, τα τελευταία χρόνια, έχει αξιοποιηθεί από τα brand UNDERCOVER και Supreme και η συνεργασία της το 2014 με τον Louis Vuitton έγινε αμέσως συλλεκτική.

 

 

Στην αναδρομική έκθεση, την πρώτη της Σίντι Σέρμαν από την ατομική της το 2006 στο στο Jeu de Paume, θα περιλαμβάνονται όπως μεταδίδει το ΑΠΕ 170 έργα της, τα οποία δημιουργήθηκαν μεταξύ 1975 και 2020.

Επίσης θα παρουσιαστεί πρώτη φορά μια σειρά από πρόσφατα δημιουργημένα έργα της Σίντι Σέρμαν. Παράλληλα με την κεντρική έκθεση, το Μουσείο θα παρουσιάσει επίσης την Crossing Views, μια επιλογή έργων γύρω από το θέμα των πορτρέτων, που επιμελήθηκε η ίδια η Σέρμαν σε συνεργασία με το Fondation Louis Vuitton, ενώ θα συμπεριληφθούν περίπου 60 έργα 20 διεθνών καλλιτεχνών.

 

Η έκθεση «Cindy Sherman at the Fondation Louis Vuitton», η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και αναβλήθηκε, θα διαρκέσει από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020 έως τις 3 Ιανουαρίου 2021.