Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Φεστιβάλ Ιτς Καλέ: Υπερθέαμα μουσικής, χορού και διαδραστικών προβολών στα Ιωάννινα



Στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο κάστρο Ιωαννίνων, πραγματοποιούνται από χθες οι εκδηλώσεις του ομώνυμου φεστιβάλ, που θα συνεχιστούν μέχρι και τις 14 Αυγούστου.

 

Η αρχή έγινε με το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη (σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και αφηγητή τον Βασίλη Σιάφη) και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου να συμπράττει με τους ερμηνευτές Δημήτρη Μπάση και Σπύρο Κλείσσα, καθώς και τη Χορωδία Δωματίου Κοζάνης.

Στις 12 Ιουλίου η Φιλαρμονική του Δήμου παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο Rock Legends. Πρόκειται για μια μουσική διαδρομή, με διασκευές των καλύτερων τραγουδιών ιστορικών συγκροτημάτων της ροκ μουσικής.

Στις 14 Ιουλίου ο Νίκος Τουλιάτος, ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες στα κρουστά, επιφυλάσσει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά, παρουσιάζοντας μια παράσταση που έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αφορμή τα 50 χρόνια του καλλιτέχνη στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ιτς Καλέ, το κοινό θα απολαύσει ένα μοναδικό υπερθέαμα μουσικής, χορού και διαδραστικών προβολών, με δεκάδες καλλιτέχνες και συντελεστές.

Βασικός άξονας του φεστιβάλ, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννιτών, Κ. Γκόγκος, είναι η επιλογή και προβολή σημαντικών μορφών της μουσικής και των δημιουργών της, με κορυφαία καλλιτεχνική αξία, που συνήθως δεν επιλέγονται από εμπορικές διοργανώσεις.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.