Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 -

Φεστιβάλ Αθηνών: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τους Μαρία Φαραντούρη & Τάση Χριστογιαννόπουλο..To Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και η Μαρία Φαραντούρη προσκαλούν το κοινό σε μια κατανυκτική μουσική βραδιά, αφιερωμένη στη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη του Μίκη.

Η «ιέρεια» του Θεοδωράκη συμπράττει με τον εξαίρετο βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, υπό την μπαγκέτα του σπουδαίου διευθυντή ορχήστρας Μίλτου Λογιάδη.

Ο διεθνής Έλληνας βαρύτονος που ηχογραφεί με την Deutsche Grammophon | DOC  TV | documenting everyday life

 Έχοντας ερμηνεύσει τα σημαντικότερα έργα του Θεοδωράκη, σε κάθε γωνιά του κόσμου, η Φαραντούρη έχει συνδέσει άρρηκτα μαζί του την καλλιτεχνική πορεία της γνωρίζοντας στο διεθνές κοινό τα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιητικά έργα των σημαντικότερων Νεοελλήνων λογοτεχνών (Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη κ.ά.).

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας - φόρου τιμής στον εθνικό μας μουσικοσυνθέτη παρουσιάζονται αποσπάσματα από το εμβληματικό Canto General, σε ποίηση του Πάμπλο Νερούδα που, στα χείλη της Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή, των πρώτων ερμηνευτών του, αγαπήθηκε από το διεθνές κοινό στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Το κοινό του Ηρωδείου θα το ανακαλύψει εκ νέου στην αυθεντική ενορχήστρωσή του για 15μελές μουσικό σύνολο και δύο χορωδίες (Χορωδία της ΕΡΤ και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων). Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πάντα υπό την μπαγκέτα του Μίλτου Λογιάδη, θα ερμηνεύσουν έργα-σταθμούς που σημάδευσαν ανεξίτηλα πάνω από μισό αιώνα ελληνικής ιστορίας, σε ενορχήστρωση του πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ.

Διεύθυνση ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης • Τραγουδούν Μαρία Φαραντούρη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος • Μουσικοί Αχιλλέας Γουάστωρ πιάνο, ενορχηστρώσεις, Ηρακλής Ζάκκας μπουζούκι, Γιώργος Παπαδόπουλος κιθάρα, Δημήτρης Κουφογιώργος κιθάρα, Τεό Λαζάρου ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο, David Lynch σαξόφωνο, Δημήτρης Παπαγγελίδης κιθάρα, Μιχάλης Πορφύρης βιολοντσέλο • Με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών • Συμμετέχει η Χορωδία της ΕΡΤ και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων • Εκτέλεση παραγωγής Cantabile Events / Μαρίνα Μπουρδάρα

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων: Διακεκριμένη Ζώνη 55€
Ζώνη Α 45€
Ζώνη Β 35€
Ζώνη Γ 25€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Δ΄) 20€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ε΄) 5€ - 17€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ ΣΤ΄) 5€ - 15€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ζ΄) 5€ - 12€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
https://www.viva.gr/tickets/music/afieroma-miki-theodoraki-maria-farantouri/

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 4%