Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εύζωνες: Η Προεδρική Φρουρά …πάει Καστελόριζο



Στο ακριτικό Καστελόριζο θα ταξιδέψει τον Αύγουστο η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Εύζωνες / Οι φύλακες των αφανών», έχοντας δρέψει δάφνες στη Θεσσαλονίκη, στη Κρήτη, στο Μεσολόγγι, στη Ξάνθη, στην Ηγουμενίτσα, στη Καβάλα, στη Βαρσοβία και φυσικά σε διάφορα σημεία στην Αθήνα.

Εύζωνες: Η Προεδρική Φρουρά …πάει Καστελόριζο

Ο Δήμος Καστελλόριζου με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει την 14η ατομική έκθεση φωτογραφίας της καταξιωμένης φωτογράφου Δήμητρας Χατζηαδάμ, στη Πολιτιστική Αίθουσα Δ. Μεγίστης, από 1 έως 16 Αυγούστου 2020.

Tα εγκαίνια της έκθεση «Εύζωνες» θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020, στις 19:00 και την εκδήλωση θα τιμήσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Στα έργα της έκθεσης στο Καστελόριζο έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα μοναδικό εικαστικό ταξίδι μιας μακράς φωτογραφικής περιήγησης τριών ετών, που γεννήθηκε το 2013 και διήρκησε μέχρι το 2016.

Εύζωνες: Η Προεδρική Φρουρά ...πάει Καστελόριζο

Η Δήμητρα Χατζηαδάμ είναι η μοναδική φωτογράφος που κατάφερε να μπει μέσα σε αυτόν τον απρόσιτο χώρο, ακολουθώντας τους κανόνες που τον διέπουν. Τρέφοντας απέραντο σεβασμό και εκτίμηση κατάφερε να μας ανοίξει ένα «παράθυρο» στον περίκλειστο κόσμο της Προεδρικής Φρουράς.

 Η ματιά της συναντήθηκε με την αυστηρή καθημερινότητα των Ευζώνων, όχι μόνο εστιάζοντας στο ανέκφραστο βλέμμα, αλλά και αναδεικνύοντας την ανθρώπινη πλευρά τους.
 Πλέον μας καταθέτει ιστορίες μέσα και έξω από τη Προεδρική φρουρά, ενώ τα ωραία χρώματα στα έργα της θα τραβήξουν την προσοχή, δημιουργώντας έτσι συγκίνηση στον θεατή και φωτίζοντας την αθέατη πλευρά του Εύζωνα. Το κάδρο είναι απλό, με καθαρές γραμμές και ξεκάθαρη λιτή πληροφορία.

Μέσα από τη προσέλευση εκατοντάδων επισκεπτών και μαθητών, η έκθεση «Εύζωνες» έχει παρουσιαστεί με επιτυχία σε 13 πόλεις εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Καταθέτοντας την ιστορία πίσω από κάθε φωτογραφία, η ίδια ήταν εκεί να απαντά σε ερωτήσεις και σχόλια, με σκοπό η Προεδρική Φρουρά, που πλέον μετρά 150 χρόνια δράσης, να γίνει προσβάσιμη στο βλέμμα του κόσμου.

Ο θεατής δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί αυτό το μοναδικό μέρος που διέπεται από τους δικούς του αυστηρούς κανόνες, έχει όμως μια πολύτιμη οπτική και ακουστική καταγραφή, ώστε να παρατηρήσει, αλλά και να αφουγκραστεί τους ήχους.

armyvoice.gr