Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Ένας υπέροχος γείτονας»- Ο Τομ Χανκς είναι έτοιμος να μας ταξιδέψει στηv ψυχή και στο μυαλό του πιο καλού ανθρώπου



«Πρέπει να μάθουμε να ζητάμε βοήθεια, δεν είναι κακό»

Στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έρχεται η ταινία:«Ένας υπέροχος γείτονας».
Οι πιο αξιόλογες και «δυνατές» πένες των Ξένων ΜΜΕ, θεωρούν την ταινία φαβορί, με τον Τομ Χανκς να δίνει σάρκα και οστά σε έναν ρόλο που βασίζεται στην αληθινή ζωή, ενός πραγματικού ήρωα. Σε ένα παρουσιαστή παιδικών προγραμμάτων.

Επιμέλεια: Κατερίνα Φραγκουλάκη

Ο Mr. Rogers (Τομ Χανκς), είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το συνάνθρωπο και προσπαθεί να τον βοηθήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο. Προσφέρει απλόχερα ευτυχία, χαρά και χαμογέλο σε οποιοδήποτε του το ζητήσει.


Τη γλύκα αυτού του ανθρώπου ξεδιπλώνει με πάθος ο δημοσιογράφος Tom Junod, όταν στο περιοδικό το οποίο εργάζεται η αρχισυντάκτριά του, του δίνει ένα θέμα με τίτλο «Οι άνθρωποι που εμπνέουν».
Ο δημοσιογράφος που μέχρι και εκείνη τη στιγμή έχει χάσει την όρεξή του ακόμα και για τη δουλειά του, έρχεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη πρόκληση. Γνωρίζοντας τον Mr. Rogers, αναθεωρεί πολλές απόψεις του γύρω από τη ζωή. Και αρχίζει να βιώνει την καθημερινότητα, με μια πιο ανθρώπινη και ζεστή ματιά.

Λίγα λόγια
Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Fred Rogers, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής. O Tom Hanks υποδύεται τον Mr. Rogers στην ταινία «ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ», μια ιστορία όπου η καλοσύνη νικά τον κυνισμό, βασισμένη στην αληθινή φιλία μεταξύ του Fred Rogers και του δημοσιογράφου Tom Junod.

Σε σκηνοθεσία: Μαριέλ Χελερ.
Ενώ το σενάριο υπογράφουν οι: Μικα Φιτζερμαν- Μπλου και Νοα Χαρπστερ
Πρωταγωνιστούν οι: Τομ Χανκς, Κρις Κουπερ, Κριστιν Λαχτι και Μαθιου Ρις.