Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 -

Έκθεση αφιερωμένη στη Μαρία Κάλλας, στο Ίδρυμα ΕυγενίδουΟ Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας οργανώνει την έκθεση «Maria Callas Αιώνια Πηγή Έμπνευσης», η οποία θα εγκαινιαστεί  στο Ίδρυμα Ευγενίδου σήμερα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει έως και τις 23 Σεπτεμβρίου.

H έκθεση γίνεται με αφορμή την αστείρευτη πηγή έμπνευσης που αποτελεί η Μαρία Κάλλας. Συμμετέχουν διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένοι δημιουργοί,  με έργα εμπνευσμένα από  τη διαχρονική αίγλη της προσωπικότητας της Κάλλας, που είναι αφιερωμένα στην υπερβατική προσωπικότητά της και το πάθος της για δημιουργία.


 
 

Η έκθεση, η οποία τονίζει την ελληνικότητα της Κάλλας, θα λειτουργήσει ως προπομπός του θεάτρου Μαρία Κάλλας (παλιά Εθνική Λυρική Σκηνή) και του Χώρου Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων -δύο πολύ σημαντικών πολιτιστικών εγχειρημάτων που θα ολοκληρωθούν το 2019.


 
 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Κώστας Βαρώτσος, Εριέττα Βορδώνη, Ιωάννα Ευθυμίου, Μάρα Καρέτσου, Κάρολος Καμπελόπουλος, Γιώργος Καραφωτιάς, Περικλής Κονδυλάτος, Κατερίνα Κουνινιώτη, Αφροδίτη Λίτη, Έρη Μανούσου, Χρήστος Μέλλιος, Χρόνης Μπότσογλου, Δημήτρης Μυταράς, Νίκος Γαρμπής- Nicofilimon, Nίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Έλενα Παυλοπούλου, Βασίλης Πέρρος, Γιάννης Σκουρογιάννης, Γιάννης Τσαρούχης, Μαρία Τάγκαλου, Αλέκος Φασιανός, Νίκος Φλώρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Νίκος Χατζηδάκης, Manolo Blahnik, Raymond Pettibon.


 
 

Στις 12 Σεπτέμβριου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Maria by Callas» του Tom  Volf στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με δωρεάν είσοδο.


LOUIZIDIS BABIS

Ελένη Παυλοπούλου

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει αφήγηση σε παιδιά της ζωής της  Κάλλας, από το παιδικό  βιβλίο της Μαρίνας Πετρή, με σκοπό τα παιδιά να έρθουν  σε επαφή με τη ζωή και το έργο της αθάνατης σοπράνο.

Στις 23 Σεπτέμβριου, στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός μέρους των έργων της έκθεσης, με  σκοπό  την οικονομική ενίσχυση του Χώρου Πολιτισμού «Μαρία Κάλλας».


 

Γιάννης Ψυχοπαίδης

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α)

 Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 11:00 - 15:00, Τρίτη - Κυριακή: 11:00 - 21:00
Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.