Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εγκαταστάθηκε το νέο γλυπτό «Ταυροκαθάψιον» στη νέα πλατεία της Βάρκιζας



Μετά την πολύ επιτυχημένη ατομική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Κωστή Γεωργίου τον Ιούνιο στο Τελλόγλειο ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη με τίτλο “ENIGMA”, έγινε την Τετάρτη 10 Ιουλίου η τοποθέτηση του νέου γλυπτού “TAUROKATHAPTION” στην πρόσφατα αναμορφωμένη κεντρική πλατεία της Βάρκιζας,  με την παρουσία του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, του αντιδημάρχου Νίκου Βάση και υπό την εποπτεία του δημιουργού του έργου, γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

Το έργο αναπαριστά έναν ταύρο με τρεις μορφές στο εμβληματικό κόκκινο χρώμα που χαρακτηρίζει πολλά από τα έργα του Κωστή Γεωργίου και το γλυπτό σημειολογικά έχει μια έμμεση αναφορά στα Ταυροκαθάψια, γιορτή της Μινωικής Κρήτης αφιερωμένη στον Θεό Ποσειδώνα.

Μετά τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη, είναιι το τρίτο γλυπτό του Κωστή Γεωργίου που εγκαθίσταται στα 3Β, στην κεντρική πλατεία της Βάρκιζας.

Πολύ πρόσφατα εγκαταστάθηκε και το γλυπτό του “DIVER”  στην είσοδο του λιμανιού της Ίου.

Στο μεταξύ ο καλλιτέχνης ετοιμάζεται για την προγραμματισμένη για τις 3 Οκτωβρίου μεταφορά της έκθεσης “ENIGMA” στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο Σισμανογλειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα και οργάνωση του Προξενείου της Ελλάδας.