Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο στους αρχαιολογικούς χώρους, ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ



Δωρεάν ή μειωμένο κατά 50% εισιτήριο για τους επισκέπτες στους αρχαιολογικούς χώρους, ζητά ο Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Πολιτισμού Αττικής, Στερεάς & Νήσων «μετά την εικόνα των αρχαιολογικών χώρων που άνοιξαν μεν στις 18/5 αλλά έχουν ελάχιστους ή δεν έχουν καθόλου επισκέπτες», όπως οι ίδιοι τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.

«Αψευδής μάρτυρας η εικόνα πέριξ της Ακρόπολης και των εκδοτηρίων την Παρασκευή 22/5/2020 το μεσημέρι. Ίδια εικόνα υπάρχει σε όλη την Αττική και την Ελλάδα. Στο κορυφαίο μνημείο της χώρας, την Ακρόπολη τις 3 πρώτες ημέρες της λειτουργίας εισπράχθηκαν μόλις 4.500 ευρώ. Ακόμη και την Κυριακή, από τις 8 π.μ. ως τις 8 μ.μ. ανέβηκαν στην Ακρόπολη πολύ λιγότεροι από 1.000 επισκέπτες!» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


REUTERS/JOHN KOLESIDIS
 

Ουσιαστικά, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΥΠΠΠΟ, με την ανακοίνωσή του επανέρχεται στην πρότασή του ότι «όπως υπάρχουν μειώσεις σε τιμές εισιτηρίων σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. μεταφορές -αστικές και υπεραστικές, κινηματογράφους κ.λπ.), έτσι θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, για το διάστημα μέχρι να επανέλθει κανονικά ο τουρισμός».

«Είναι εξάλλου γνωστό, ότι αν αυξηθεί η επισκεψιμότητα σε πολιτιστικούς χώρους αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ, θα υπάρξει κι αντίστοιχη οικονομική παράλληλη δραστηριότητα σε τομείς που συνδέονται άμεσα με την επίσκεψη σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο ή Μουσείο, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις» συμπληρώνουν.


 
 

Οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ συνεχίζουν επικρίνοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για «μετακινήσεις εργαζόμενων» προκειμένου, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση «να καλυφθούν οι δικές της καθυστερήσεις στην προγραμματισμένη από μήνες πρόσληψη του ΙΔΟΧ προσωπικού».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταλήγει ζητώντας «την άμεση επιστροφή των συναδέλφων τους στις θέσεις τους και να προσληφθεί άμεσα το ΙΔΟΧ προσωπικό».