Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αυτές είναι οι 3 πολυαναμενόμενες ταινίες που έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες



Έχουν ειπωθεί πολλά και έχουν γραφτεί και άλλα τόσα.

Επιμέλεια: Κστερίνα Φραγκουλάκη

Οι φίλοι του κινηματογράφου εδώ και μήνες περιμένουν με αγωνία την προβολή των ταινιών.
Η μεγάλη στιγμή έφτασε...
Και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει στη μεγάλη οθόνη τις ταινίες
Οι Αεροναύτες, του Tom Harper


Έξι χρόνια μετά το συγκλονιστικό δίδυμο επιστρέφει

Το 2014 οι: Φελίσιτι Τζόουνς και Έντι Ρεντμέιν, πρωταγωνίστησαν στην αισθηματική ταινία: «Η Θεωρία των Πάντων», σε σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Το σενάριο της ταινίας το οποίο υπέγραψε η πένα των: Άντονι Μακάρτεν και Τζέιν Γουάιλντ Χόκινγκ, κέρδισε τις εντυπώσεις. Ενώ η ταινία έλαβε μέρος σε πολλά φεστιβάλ. Οι κριτικές που εισέπραξε τόσο για τη σκηνοθεσία όσο και για την ερμηνεία των ηθοποιών ήταν θετικές.
Έξι χρόνια μετά το συγκλονιστικό δίδυμο επιστρέφει για να μας χαρίσει για ακόμα μια φορά, κινηματογραφικά, μαγικές στιγμές με τις ερμηνείες του.
Λονδίνο, 1862. Οι θεατές συγκεντρώνονται εκστασιασμένοι για να παρακολουθήσουν την απογείωση ενός αερόστατου, τη στιγμή που ο μετεωρολόγος James Glaisher (Eddie Redmayne) αγχωμένος περιμένει την πιλότο Amelia Wren (Felicity Jones) να κάνει την θεαματική της είσοδο. Τόσο νέος στην επιστημονική κοινότητα και παλεύοντας για να τον πάρουν στα σοβαρά, ο Glaisher δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα «ακροβατικά» της Wren, την ίδια στιγμή που εκείνη γνωρίζει πως αυτού του είδους οι επιδείξεις είναι και εκείνες που μπορούν να προσελκύσουν τεράστιες χρηματοδοτήσεις. Η πτήση τους θα εξυπηρετήσει διπλό σκοπό, αφού θα σπάσει το γαλλικό ρεκόρ αιώρησης, και παράλληλα θα βοηθήσει τον Glashier να συλλέξει δεδομένα για τις αμφισβητούμενες προβλέψεις του καιρού. Όσο οι δυο τους ανεβαίνουν πιο ψηλά, τόσο ο αέρας γίνεται πιο κρύος και επικίνδυνος, αλλά κυρίως οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν φαίνονται δυσκολότερες και ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σκηνοθεσία: Τομ Χάρπερ
Ηθοποιοί: Φελίσιτι Τζόουνς, Έντι Ρεντμέιν, Χιμές Πατέλ, Λιούιν Λόιντ, Φίμπι Φοξ, Τιμ Μακίνερνι, Αν Ριντ, Τομ Κόρτνεϊ
Αγώνας για δικαιοσύνη, του Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν


Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και ήδη οι κριτικοί κινηματογράφου των Ξένων ΜΜΕ, την περιγράφουν ως μια ταινία σκέτο διαμάντι. Έτοιμη να συγκινήσει το μυαλό και την ψυχή των φίλων της μεγάλης οθόνης.
Λίγα λόγια
Πρόκειται για μία δυνατή και αληθινή ιστορία.
Μια ιστορία που ακολουθεί τα βήματα του νεαρού δικηγόρου Μπράιαν Στίβενσον (Τζόρνταν) και τη μάχη του με τη δικαιοσύνη. Μια μάχη που έγραψε τη δική της ιστορία.
Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ (Λάρσον).
Με τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζέιμι Φοξ και τον εξαιρετικό Μάικλ Μπ. Τζόρνταν
«Το κάλεσμα της άγριας φύσης»


Στις κινηματογραφικές αίθουσες έρχεται η ταινία: «Το κάλεσμα της άγριας φύσης»- «The Call Of The Wild»- σε σκηνοθεσία: Κρις Σάντερς.
Με τους: Χάρισον Φορντ, Νταν Στίβενς, Ομάρ Σι, Κάρεν Γκίλαν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Κόλιν Γούντελ.
Λίγα λόγια
Η ταινία βασίζεται στην πολυαγαπημένη κλασική ιστορία «Το Κάλεσμα της Άγριας Φύσης» και φέρνει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του Μπακ, ένα σκύλο με μεγάλη καρδιά. Η ευτυχισμένη ζωή του ανατρέπεται όταν ξαφνικά μεταφέρεται από το σπίτι του στην Καλιφόρνια στην εξωτική και άγρια Αλάσκα την περίοδο της μεγάλης εξόρυξης χρυσού το 1890. Ως το νεότερο μέλος μιας ομάδας σκύλων για αποστολές αλληλογραφίας – αργότερα γίνεται ο αρχηγός τους – ο Μπακ θα βιώσει την εμπειρία της ζωής του, βρίσκοντας στο τέλος την αληθινή του θέση σε αυτό τον κόσμο φροντίζοντας πια ο ίδιος τον εαυτό του.