Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Aρης Σερβετάλης: Ο «Σωσίας» του Ντοστογιέφσκι



Από τον Νοέμβριο στο Θέατρο Ροές.

Στις 8 και 9 Αυγούστου θα πρωταγωνιστήσει στο πλευρό της Αγλαΐας Παππά στις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Τέσσερις μήνες μετά, το Νοέμβριο, ο Άρης Σερβετάλης θα κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Σωσία» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, που θα ανέβει σε παραγωγή της ngb group στο Θέατρο «Ροές» (Ιάκχου 16, Γκάζι, 210-3479426).

Ο Ρώσος συγγραφέας έγραψε το εν λόγω έργο πολύ πριν τα διάσημα μεταγενέστερα μυθιστορήματά του «Έγκλημα και Τιμωρία», «Δαιμονισμένοι» και «Αδελφοί Καραμαζώφ», επηρεασμένος τόσο από το συμπατριώτη του Νικολάι Γκόγκολ όσο και από το Γερμανό E.T.A. Hoffmann.

Η παράσταση, σε μετάφραση Βασίλη Τομανά και σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, επικεντρώνεται σε ορισμένα επεισόδια της ζωής του Γκολιάτκιν, ενός νέου που προσπαθεί να ζήσει μέσα στα όρια της κοινωνικά αποδεκτής φυσιολογικότητας, καταλήγοντας όμως στην αποκοπή και τον παραγκωνισμό. Στο πλευρό του Σερβετάλη θα δούμε τους: Δρόσο Σκότη, Γιώργο Συμεωνίδη, Συμεών Τσακίρη και Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη. Εκτός από τη σκηνοθεσία, η Μπίρμπα έχει επιμεληθεί τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης, τη μουσική της οποίας έχει συνθέσει ο Vangelino Currentzis.