Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Άντον Γιέλτσιν: Έκθεση με φωτογραφίες του εκλιπόντος ηθοποιού στη Ρώμη



Ο Άντον Γιέλτσιν συνεχίζει να εμπνέει μετά τον πρόωρο θάνατό του το 2016 σε ηλικία 27 ετών.

Γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες Star Trek, Green Room, Like Crazy, Terminator Salvation και Alpha Dog, ο γεννημένος στη Ρωσία ηθοποιός, Άντον Γιέλτσιν ασχολήθηκε και με τη φωτογραφική τέχνη δημιουργώντας εικόνες σουρεαλιστικές και αισθησιακή και γκροτέσκο ατμόσφαιρα.

Έκθεση με 51 από τις φωτογραφίες του Άντον Γιέλτσιν συνθέτουν έκθεση με τίτλο “Provocative Beauty” (Προκλητική Ομορφιά) την οποία επιμελήθηκαν οι Clayton Calvert και ο Alessio de’Navasques φιλοξενείται στο Palazzo Brancacciο, στη Ρώμη.

Οι φωτογραφίες του Γιέλτσιν είναι αυτοπορτρέτα, προσωπογραφίες, εσωτερικές λήψεις, οι οποίες εστιάζουν σε φίλους και οικογένεια, αλλά επεκτείνονται και σε ξένους.

Παρουσιάζουν επίσης ένα άγνωστο κομμάτι της ζωής του, την πλευρά της νύχτας, χαρούμενης, παιχνιδιάρικης, με τίποτα θλιβερό. Φωτογραφίες από την ατμόσφαιρα ταινιών, από το Star Trek έως το Alpha Dog, αλλά και εικόνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν anti-selfie, παραμορφωμένα πρόσωπα έχουν συμπεριληφθεί επίσης στην έκθεση, η οποία διοργανώθηκε στο Λος Άντζελες πριν από τον απροσδόκητο θάνατό του.

“Μαθαίνουμε γι αυτόν μέσω των ανθρώπων που φωτογράφησε” αναφέρουν οι επιμελητές της έκθεσης.

O Calvert εστίασε στο καλλιτεχνικό πνεύμα του Γιέλτσιν και στόχος του ήταν να τον συστήσει στο ευρύ κοινό ως φωτογράφο και όχι ως ηθοποιό που πειραματίστηκε με τη φωτογραφία.

Η Rachel Vancelette εκτίμησε ότι ο καλλιτέχνης έζησε με “γενναιοδωρία πνεύματος” και περνούσε χρόνο με τους ανθρώπους.

Τα πορτρέτα του αποκαλύπτουν μία σύνδεση με εκείνους που κανονικά θα παραβλέπονταν ή θα παρερμηνεύονταν. Δεν αγνοήθηκαν από τη ματιά του Γιέλτσιν, τόνισε.

Η έκθεση “Provocative Beauty” παρουσιάζεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, στο Spazio Field di Palazzo Brancaccio, στη Ρώμη και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Ο Άντον Γιέλτσιν σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του κύλησε προς τα πίσω και τον παγίδευσε ανάμεσα στο ταχυδρομικό κουτί και σε φράχτη ασφαλείας.